Drenthepad-17

Vrijdag 19 april 2019, van Diever naar Veenhuizen (28,8 km)

Lammetjes!

Nog een dikke 50 km te gaan en dan zit het erop, het Drenthepad. We besluiten om vandaag meteen maar eens een lange tocht te maken. Dat moet sowieso, want de auto parkeren midden in het Fochteloërveen is niet zo’n goed idee. We zetten die dus neer aan de Veenhuizense kant van het veen en de tocht wordt daardoor ongeveer 29 km. Het is lang geleden dat we zulke afstanden liepen (2012)  en we nemen ons voor elk jaar een tocht van minstens 25 km te doen. Goede test voor het uithoudingsvermogen van deze bejaarden van 70 en 63 jaar 😀 .

De Kale Duinen

Vanwege dit voornemen toch maar wat vroeger op pad. Auto in de buurt van Veenhuizen neergezet, per fiets naar Appelscha en daar eerst aan de koffie. Gelukkig is er rond deze tijd (09:15 uur) al een café open.  Vervolgens verder op de fiets en rond 10:25 uur kunnen we beginnen met de tocht.  We lopen eerst door de bossen van buurtschap Oude Willem en daarna door het Aekingerzand en de Kale Duinen bij Appelscha.  Ook nu valt weer op dat we dit gebied (per fiets vaak doorheen gereden) toch eigenlijk niet goed kenden.  En wat een prachtig gebied dit ook is.

In Appelscha wederom een koffie/thee pauze en daarna door naar Ravenswoud en het Fochteloërveen.

De wandelaars mogen zelfs gedeeltelijk een ander pad kiezen dan de fietsers en daar is het inderdaad heel erg stil.  Je voelt je erg nietig in zulk hoogveen, vooral als je bedenkt hoe groot die gebieden vroeger (laten we zeggen 200 jaar geleden, vóór de turfwinning) waren. Het is leuk hier te lopen, toch écht weer heel anders dan het fietspad dat we inmiddels kennen als onze broekzak.

Behoorlijk moe maar erg voldaan arriveren we om 18:15 bij de auto. Daarna nog de fietsen ophalen en terug naar huis betekent dat het vandaag een latertje wordt.

 

De gelopen route:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *