Fietsreis naar Rome, étappe 2

Vrijdag 1 augustus 2014, Zwolle naar Doesburg, 88 km

De minicamping in de buurt van Doesburg
De minicamping in de buurt van Doesburg

Vannacht hebben we enorm slecht geslapen. Wat blijkt: onze nieuwe lichtgewicht slaapzakken, dit jaar gekocht bij de Vrijbuiter in Roden, blijken volledig van polyester materiaal te zijn, en we zweten ons werkelijk stuk in die dingen. Bovendien hebben ze een boven- en onderkant en kunnen we ze niet aan elkaar ritsen om er een 2-persoons slaapzak van te maken. En dat willen we nu juist wel. We overleggen even. Er zit een winkel van “de Bever” in Zwolle en we besluiten om toch maar nieuwe slaapzakken aan te schaffen.

Verder hebben we geen klachten. De tent is uitstekend en ook de fietsen gedragen zich goed. Dus Zwolle ingereden, eerst even koffie gedronken bij van Orsouw en daarna shoppen! We nemen nu slaapzakken van donsmateriaal. Die zijn wel duur, maar het moet maar. De Jumbo even verderop heeft een postagentschap en de oude slaapzakken gaan op de post retour naar huis. Al met al is het rond 12 uur dat we pas kunnen vertrekken. Via de LF3 Hanzeroute, die loopt van Kampen naar Millingen,over de IJsseldijk op weg naar Wijhe, Olst, Deventer en Zutphen. In Deventer nemen we weer een ijsje en doen de boodschappen voor het eten. Achter Zutphen raken we de route even kwijt. We rijden naar Brummen en kunnen daar de route weer oppakken. Daar gaan we ook met een veer over de IJssel, naar Bronckhorst.

Als we Doesburg naderen, waar volgens de ACSI en/of ANWB app 2 campings liggen, komen we een kleine camping tegen die langs de route ligt. Het is mini-camping ’t Hofke, gerund door de dames Tonny en Janny. Kleinschalig, maar wel van alle gemakken voorzien (tot en met een magnetron en een koelkast voor de gasten, en allerlei leuke kleine handigheidjes). En op het veldje stonden diverse fruitbomen, appels en peren, allemaal al rijp (alles is vroeg, dit jaar). Het sanitair is prima. Het weer was vandaag weer geweldig hoewel enigszins erg warm. Maar geen regen of buien.