Fietsreis naar Rome, étappe 3

Zaterdag 2 augustus 2014, Doesburg naar Gennep, 77 km.

Rock concert in Gennep
Rock concert in Gennep

Een prima nacht op de mini-camping, waarbij we onszelf heel gelukkig prijzen met de nieuwe slaapzakken. Wat een verademing. Wel werden we zo nu en dan uit de slaap gehouden door gakkende ganzen – de camping lag aan de IJsseldijk en aan de andere kant van de dijk hadden we al heel wat ganzen gezien. Die gaan kennelijk dag en nacht door met van alles en nog wat met elkaar te bespreken …

Doesburg is een alleraardigst oud Hanzestadje en de route loopt er ook doorheen. Op een caféterras raken we aan de praat met een oude dame van 88, die nog overal heen fietst. Leuk is steeds de reactie van mensen als je vertelt dat je op weg bent naar Rome. Vaak word je aangesproken omdat de mensen de voortassen aan de fietsen zien of de slaapzak achterop, en je dan meteen al indelen bij de fietskampeerders. Fietsers die in hotels of B&B’s overnachten rijden meestal zonder voortassen.

Via Westervoort gaat het naar het veer over de Rijn bij Millingen. Vandaar naar Zyfflich in Duitsland en daar pakken we Reitsma’s route op. Die loopt om Nijmegen heen, door stukken van Duitsland. Je passeert een paar keer de grens. Daar begint het ook even stevig te regenen en moeten de regenkleren aan. Lang duurt het echter niet en even later kunnen ze ook al weer uit. Als we in Gennep aankomen, blijkt op de markt een podium te staan waar verschillende rock en R&B groepen optreden. We gaan 1,5 uur op het terras zitten en luisteren naar een Duitse band uit Solingen, met o.a. Hey Joe van Jimi Hendrix. Het is goed toeven daar achter een glas koude witte wijn. Ook leuk zijn 3 ooievaars (2 ouders en 1 jong), die aan het vliegen waren en nu weer op het nest boven op het stadhuis neerstrijken. Het jong is kennelijk de herrie van de muziek wat teveel, want die gaat op een schoorsteen verderop zitten. Later zien we hoog in de lucht nog 2 jongen cirkelen.

Daarna door naar camping “de Bloksberg” even buiten Gennep. Bij opkomend onweer moeten we snel de tent opzetten, maar dat lukt ons nu wel. Binnen 5 minuten staat hij. Veel stacaravans hier, maar het is een rustige camping. Dat zien we graag want meestal zijn we te moe om nog even lezen (we hebben e-books op de smartphones bij ons, geen papieren boeken, daar is geen ruimte voor!), en liggen we om 22 uur al te slapen.

Eén antwoord op “Fietsreis naar Rome, étappe 3”

  1. De grens een paar keer passeren , wel eigenaardig, regenkleding aan en uit,
    het wordt wel afwisselend zo, mooie rockmuziek een goed glas wijn
    en tot slot ooievaars met jong en onweer.

Reacties zijn gesloten.