Fietsreis naar Rome, étappe 4

Zondag 3 augustus, Gennep naar Melick, 92 km.

Onweer in Melick
Onweer in Melick

Vandaag gaan we het laatste stuk in Nederland doen, en dan morgen verder naar Duitsland. De route gaat door de Maasduinen en we passeren 3 keer een Maaspontje op weg naar het zuiden. We rijden door Venlo (leuk centrum), maar hebben daar geen tijd voor een pauze en stomen door naar Roermond. Gelukkig is het vandaag wat minder drukkend dan gisteren en rijden we in zonnig weer van 25 graden C. Onderweg heb ik wel wat gedoe met mijn routeplanner (Locus App). Bovendien is mijn datalimiet bereikt en daar moet ook even iets aan gebeuren. De Locus app bevalt goed, ik heb de GPX coördinaten van Reitsma gedownload en ik hoef alleen maar te zorgen op het blauwe lijntje te blijven. Maar die app had ik 1,5 dag van tevoren nog geladen. Ik wilde eerst met OSMAND werken maar besloot op het allerlaatst toch tot een wisseling van app. Tja, en dan ken je dat ding nog niet goed genoeg natuurlijk.

We gaan in Melick op camping “van Kempenhof” staan. Alweer een geweldig leuke camping, niet al te groot, met prachtige plekjes en een buitengewoon vriendelijke ontvangst. Annex aan de camping is een bosbessenkwekerij – en ook tussen de veldjes stonden bosbessenstruiken. We waren er precies op het goede moment: de bosbessen waren rijp, en we mochten er zomaar van plukken (wat we natuurlijk ook deden voor het ontbijt, lekker, in de yoghurt).

Rond 20 uur komt er zwaar onweer opzetten, dus vandaag binnen in de tent eten. Een flink deel van de nacht blijft het regenen, maar de tent houdt zich prima. Naast ons staan 2 aardige stellen van onze leeftijd die samen fietskamperen. Ze blijken de route naar Rome al te hebben gedaan! En nu zijn ze op weg naar Barcelona. Ze denken er 8 weken over te gaan doen. Goed hoor!

Eén antwoord op “Fietsreis naar Rome, étappe 4”

  1. Zo onderweg en op de campings kom je soortgenoten tegen, o.a.
    onderweg naar Barcelona, mooi plaatje van het veer over de Maas

Reacties zijn gesloten.