Fietsreis naar Rome, étappe 5

Maandag 4 augustus, Melick naar Nideggen, 105 km.

Yoghurt met blauwe bosbessen
Yoghurt met blauwe bosbessen

De dag begon nog zo goed – de zon scheen alweer en we hadden een luxe ontbijt (zie hiernaast). Renée gebruikte de droogtrommel om alles weer droog te krijgen. We gaan vandaag Duitsland in en volgen de Roer (in het Duits de Rur, niet te verwarren met de Ruhr). Dat blijkt een best stroompje te zijn, als gevolg van de vele regen van de afgelopen dagen. Ik vraag me af of dat met de Roer in Nederland wel goed zal gaan. En inderdaad, later horen we dat er daar overstromingen zijn geweest.

Maar hier ziet alles er prima uit. We nemen bij een Bäckerei/Konditorei ergens onderweg (die zijn in Duitsland nooit ver weg) koffie met gebak en vandaar via Jülich op weg naar Düren. Ik heb eerder al uitgepuzzeld waar we de komende nacht moeten gaan staan. Düren ligt halverwege Roermond en Remagen aan de Rijn en is de enige plek aan de route met een camping. Maar die heeft in het boekje van Reitsma (uit 2011) een slechte pers. Bovendien laten de app’s van ANWB en ACSI hier ook geen campings zien – dat had een waarschuwing moeten zijn. De dichtstbijzijnde camping staat buiten de route op zo’n 15-20 km van Düren. Toch eerst maar eens gekeken hoe die camping in de buurt van Düren (bij Echtz) erbij lag. Nou, het was meer een tokkie-camping in onze ogen, dus wij weer weg en toch maar op weg naar Nideggen. Dat ligt verder stroomopwaarts aan de Rur (Reitsma’s route buigt hier af) en zou niet teveel moeite moeten kosten, het is maar ongeveer 17 km. Wel heb ik inmiddels een langzaam leeglopende voorband. Ik ga die op de camping wel plakken, denk ik, en pomp hem zo nu en dan wel even bij. Dat was niet handig, blijkt later. Je kunt hem beter meteen maar plakken.

We gaan nog even boodschappen doen, maar ondertussen begint het nu te plenzen. Dus band om de 5 km oppompen, en bovendien komen er steeds steilere hellingen op het fietspad. En dat wordt smaller totdat het een soort geitenpaadje is, en bovendien glibberig door de vele regen. En m’n routeplanner kan ik even niet gebruiken door de regen want ik heb geen waterdicht hoesje (wel een diepvrieszakje met een wasknijper, maar het blijkt vrij lastig daar doorheen te kijken). Niet zo fijn allemaal. Gaandeweg komen we er achter dat Nideggen ook al even een stukje de Eiffel in ligt, terwijl Reitsma juist probeert al die Eiffel klimmetjes te vermijden. Niet zo handig om deze plek uit te zoeken dus…

Uiteindelijk komen we om 19:45 uur doodmoe aan op de camping in Hetzingen, vlakbij Nideggen. Maar we zijn er nu, en op een camping heb je alles wel weer snel op orde. We eten een ijsje op het bankje bij de receptie (de receptioniste zag hoofdschuddend aan hoe wij als verzopen katten binnenkwamen) en we ontmoeten een man die we 1,5 uur eerder 20 km terug bij de supermarkt hadden gezien en die naast ons ook koffie zat te drinken. Hij is stomverbaasd ons hier te zien en kan bijna niet geloven dat we dat op de fiets hebben gedaan. De man vertelt ons daarna in de gauwigheid de hoofdlijnen van zijn leven, maar we moeten het gesprek afbreken omdat het opeens droog wordt. Snel de tent opgezet. Een half uur later regent het weer volop. Na het eten meteen plat en slapen!

Eén antwoord op “Fietsreis naar Rome, étappe 5”

  1. Al doende leert men wat, dus in het vervolg direct de band plakken broer, dat voorkomt problemen later op de dag. De vele regen is erg jammer, wat dat betreft zaten we in Warffum beter, droog weer veel zon etc. en buien die afdreven naar het westen.

Reacties zijn gesloten.