Fietsreis naar Rome, étappe 6

Dinsdag 5 augustus, Nideggen naar Remagen, 81 km.

Wolken in het dal bij Nideggen
Wolken in het dal bij Nideggen

Als we opstaan hangen de wolken nog in het dal. Maar de zon is sterk en het zal niet lang duren dat die er weer doorheen komt. Na het douchen meteen aan de slag met de voorband. Die is in 10 minuten wel gerepareerd, dus waarom deed ik dat nou gisteren onderweg niet meteen? Na het ontbijt even op de routeplanner gekeken hoe je het snelst weer op de route komt zonder helemaal terug te rijden. Ik zie een vlakke weg, maar daarvoor moeten we eerst naar het dorp Nideggen dat 2 km verderop ligt. En ik zie haarspeldbochten. En inderdaad, dat stukje is met zo’n 8% (schat ik) erg zwaar, zo meteen na het vertrek als je vaak nog wat zware benen hebt (zo is ons beider ervaring).

Eenmaal boven aangekomen, eerst maar even op zoek naar koffie (mit Kuchen) om bij te komen. En daarna via de vlakke weg die langzaam naar beneden loopt op weg naar Froitzheim. Er is geen fietspad hier, maar de Duitse automobilisten rijden redelijk ver om je heen. Dat hebben we in Frankrijk wel erger meegemaakt.

Lunchen onderweg naar Remagen
Lunchen onderweg naar Remagen

In Froitzheim pakken we de route weer op en met een lekker zonnetje gaan we verder via Zülpich (leuk oud stadje waar Clovis I in 496 of zoiets nog een overwinning heeft behaald) naar Euskirchen, Villiprot en Remagen. In Zülpich zat op het terras een man het boek “Der Liebe” van Peter Lauster te lezen. Er zaten allemaal briefjes in dat boek en hij maakte aantekeningen. Een man naar Renée’s hart. Maar volgens mij was het een recensent. Leuke job, zo in het zonnetje op een terras met koffie onder handbereik! Het laatste stuk gaat duidelijk de Rijnvallei in, dus dat is gemakkelijk fietsen. En langs de Rijn fietsen is niet erg zwaar natuurlijk. In Remagen gestopt voor een ijsje en daarna de camping opgezocht. Tent opgezet, gedoucht en daarna terug naar de binnenstad voor een etentje bij de Italiaan. Och, zo gaat het allemaal wel!