Fietsreis naar Rome, étappe 1

Donderdag 31 juli 2014, Leek naar Zwolle

We gaan vertrekken!
We gaan vertrekken!

Vandaag gaat het dan gebeuren. De reis naar Rome gaat starten. We hebben de afgelopen dagen de fietsen en bagage gereed gemaakt en kunnen op weg. Rond 9 uur rijden we de straat uit. We gaan in Norg het  Lange afstands fietspad nr 9 oppikken, dat ons naar Zwolle zal brengen. Die route loopt van Nieuweschans naar Breda. En het blijkt een route te zijn die ons door de mooiste stukjes van Drenthe voert. Die plekken kenden we al van andere fietstochten, maar het is verrassend dat de LF9 (kennelijk net als de andere LF’s) dat dus ook doet. Iets om te onthouden als we meer fietskampeertochten in Nederland willen gaan maken. De route van LF9 voert ons over het Fochteloërveen, over de heuveltjes van Appelscha , en door de bossen bij Diever en Havelte. Het fietsen over een LF gaat minder snel en je maakt meer kilometers dan fietsen langs de Drentse Hoofdvaart bij Smilde (om maar eens wat te noemen), maar het is wel veel leuker.

In Meppel nemen we een ijsje en doen we boodschappen voor het avondeten. We willen ook ons eigen potje koken onderweg! Via Hasselt rijden we over de dijk naar Zwolle en dan moeten we over de Vecht via een pontje. De 2 dames die het pontje bedienen vertellen Renée dat het pontje oorspronkelijk over de Willemsvaart in Zwolle voer. Die Willemsvaart is nu gedempt, maar was toen nog een vaarweg. En Renée kent dat pontje omdat ze er elke dag als kind ermee naar de lagere school moest.

Rond 19 uur zijn we op de camping Agnietenberg vlakbij Zwolle. Na het opzetten van de tent en douchen eerst maar een goed glas wijn op een terras om dag 1 te vieren! Daarna moeten we ons nog haasten want rond 21:30 uur wordt het al donker. Na het eten meteen plat zo ongeveer. Na zo’n tocht kun je wel slapen ook natuurlijk.

Eén antwoord op “Fietsreis naar Rome, étappe 1”

  1. Of wij de LF9 kennen weet ik niet, maar de omgeving van Appelscha en Diever
    kennen we wel.
    Een hele onderneming op de fiets naar Rome. Succes

Reacties zijn gesloten.