Noaberpad-9

Zondag 19 mei 2013, Schoonebeek naar Esche (26 km).

Voor een overzicht van alle Noaberpad etappes, zie deze pagina

Ja-knikkers in Duitsland
Ja-knikkers in Duitsland

Het pinksterweekend wordt niet heel geweldig, is de voorspelling, maar op zondag zou het toch nog 18-20 graden worden met wat zon. Er op uit dus, want we hebben nog een gat te dichten in het Noaberpad.

We zijn eigenlijk al aangeland in de Lutte, maar het stuk van Schoonebeek onder in Drente naar Esche in  Duitsland moet nog wel even gedaan worden. We lopen vandaag de grens over en dan heb je een probleem met het OV. Dat is niet te doen en je bent uren onderweg. Fietsen vinden we geen probleem dus de auto in Esche neergezet en per fiets naar Schoonebeek. Rond 10:30 kunnen we alweer starten.

Het weer blijkt toch niet geweldig te zijn. Het is koud, een graad of 11 en het zal vandaag niet veel beter worden met een maximum van 13 graden. Jammer, want buiten op een bankje even uitrusten is dan te koud.

Het eerste stuk is een beetje saai, plat aardappelland. Verderop in Duitsland wordt het weer mooier en begint het gebied op onze Achterhoek te lijken. Als we het Coevorden-Piccardie kaneel oversteken  raken we aan de praat met een man die z’n hondje uitlaat. Dat hondje loopt op 3 poten, een ongelukje zegt hij. De man vraagt waar we naar toe gaan. Naar Esche antwoorden we. Maar dan lopen jullie helemaal verkeerd roept hij uit. We leggen uit dat het Noaberpad een omweg maakt over Emlichheim (zie het kaartje). Ja, ja, het Noaberpad kent hij wel. Na Emlichheim hebben we er 12 km op zitten en wordt het even tijd voor een rustpunt. Helaas geen bankje in de buurt en wordt het zitten op onze plastic lichtgewicht matjes aan de oever van de Vecht(e). Vanwege de temperatuur gaan we daarna toch maar snel weer verder.

Bij Hoogstede, na ongeveer 20 km, zien we een camping met een paar caravans staan. Een bord beweert dat de koffie er klaar staat, en we proberen dat maar zonder veel hoop. Maar we worden vriendelijk ontvangen door een mevrouw en krijgen prima koffie met taart geserveerd! Na deze pauze gaat het uitgerust weer verder en na 6 km doemt Esche op. En na afloop in Nordhorn aan lekker Italiaans ijs en een goed Italiaanse maal.

Link naar het Google Maps kaartje