Wandeltocht Rheinsteig, april 2013, dag-3

Maandag 29 april, Kaub naar St Goarshausen  (21 km)

IMG_0072Een erg verzorgd ontbijt vanmorgen met broodjes en allerlei vleeswaren en kaas. En ook nog een érg zacht gekookt eitje. Daarna naar de bakker voor broodjes en een cappuccino, maar daarna kregen we het toch weer meteen voor de kiezen: 4 km lange klim om weer boven te komen.
Wél erg mooi weer – voor het eerst zien we de zon en blauwe lucht. Vandaag hebben we een etappe van ca 20 km. Wél weer met een paar erg steile stukken erin, zowel klimmen als dalen. Die nekken je. Zo lang je maar in een soort van kadans kan komen gaat het wel. Vandaag ging de etappe langs de Lorelei die trouwens niet heel indrukwekkend is, maar wel verraderlijk.  Het is een soort van s-bocht en op dat punt wordt de Rijn ook veel smaller. En er zijn allerlei draaikolken (en ik geloof ook nog rotsen onder water). Daar waren we tegen een uur of 3 – we hebben er thee gedronken en nog wat rondgelopen.
Tegen een uur of 5 in het hotel -alweer mooi, hoewel ook hier weer de trein door onze kamer  dendert. Het kan hier niet anders, maar het is toch moeilijk wennen.
Wat rondgelopen in het dorp, gekeken naar de veerboot en naar de vrijwillige brandweer die uitrukte. In de tuin van ons hotel een fles Weisburgunder soldaat gemaakt en lekker zitten lezen (voorzover we niet afgeleid werden door een gezelschap van luidruchtige mannen – onze overburen op het terras schatten het op een kegelclub), daarna binnen gegeten.

 


29-04-2013 09:02 weergeven op een grotere kaart

Gegevens van de route vandaag:

  • Afstand: 20,4 km
  • Tijd: 6 uur 25 minuten
  • Klim meters: 888
  • Daal meters: 878
  • Hoogste punt: 346 m
  • Laagste punt:  77 m

Hoogteprofiel (klik erop voor een uitvergroting) :

Hoogteprofiel dag-3