Wandeltocht Rheinsteig, april 2013, dag-4

Dinsdag 30 april, St Goarshausen naar Kamp Bornhofen (21 km)

IMG_0108Alweer een voortreffelijk ontbijt – de heren van de kegelclub zijn nog niet wakker, dus lekker rustig. Daarna broodjes etc bij de bakker en toen moesten we toch echt weer op pad. Te beginnen met een lange klim omhoog – ook dat zijn we inmiddels wel gewend.
Behoorlijk weer, vandaag – niet echt zonnig, maar wel lekker. Het grootste gedeelte van de dag kon de jas uit.
Alle bomen bloeien hier op dit moment. De beukenblaadjes zijn nog slap, maar al helemaal compleet en héél groen. Alles ruikt heerlijk – je ruikt al die bloesem. De vogels zingen hard – het is hier duidelijk voorjaar, nét iets verder dan bij ons.
Zware etappe, vandaag. Veel steile stukken, vooral ook op het einde. We zijn erg blij met onze stokken – zonder die had het ook eigenlijk niet gekund. Aan het einde zijn we helemaal stuk. We drinken thee (met appeltaart) in een lokaaltje aan de Rijn, waar – bij toeval blijkt – ook onze hotelsleutel ligt (het hotel heeft Ruhetag). Daar hebben we ook gegeten. Wim kreeg iets met varkenslapjes, op rode kool en met aardappelklösse. Ik kreeg Pflammkuchen met olijven – lekker. De chef moest speciaal voor ons komen. Gelukkig was er nog een echtpaar komen eten dat ons zag zitten. Daarna kon iedereen naar huis. Het seizoen is nog niet echt begonnen, hier.
Nu kijken we nog naar wat beelden van de troonswisseling – de Duitsers hebben daar ook wel belangstelling voor.

* Vanmorgen toen we onze cappuccino zaten te drinken heeft Wim een foto gemaakt van 3 mensen in Rheinsteig-uitrusting, die een kaartje kochten voor de trein. Zijn plan was om dat onder het motto ‘Schweinerei am Rheinsteig’ naar de Bild te sturen.
Gezien het feit dat wij ook wel eens een bultje hebben overgeslagen, kan dit plan uiteindelijk toch niet gerealiseerd worden.

 


30-04-2013 09:14 weergeven op een grotere kaart

Gegevens van de route vandaag:

  • Afstand: 13,7 km
  • Tijd: 4 uur 47 minuten
  • Klim meters: 674
  • Daal meters: 478
  • Hoogste punt: 302 m
  • Laagste punt:  89 m

Hoogteprofiel (klik erop voor een uitvergroting) :

Hoogteprofiel dag-4