Wandeltocht Rheinsteig, april 2013, dag-6

Donderdag 2 mei – Frankfurt

Een zigeunerorkestje in Frankfurt
Een zigeunerorkestje in Frankfurt

Ik heb lekker liggen ronken zei Renée (lees: snurken). Zelf sliep ze wat minder lekker. Last van haar rug en geen goede lig kunnen vinden.
Vandaag dus even geen wandeletappe meer, maar lekker shoppen in Frankfurt. Lopend van ons Gästehaus (prima kamer weer), naar het station. Kaartjes moeten we in de trein kopen, horen we van een stel Duitsers. In 45 minuten zijn we in Rüdesheim. Leuk om de tocht nu vanaf de rivieroever te zien en eens niet van bovenaf. En dat we toch een verrekt end hebben gelopen. 100 km in dit gebied is niet niks! In Rüdesheim even door het dorpje gelopen. Ook hier een heel oud binnenstadje. Na de koffie ohne Kuchen in een Konditorei naar het hotel van zaterdag. Auto opgehaald en op weg naar Frankfurt. Dat is nog zeker 60 km verderop. Om 11 uur daar in het centrum en even leuk rondgekeken. D.w.z. ik in de Hugendubel boekshop en Renée gewoon aan het shoppen.
Frankfurt is duidelijk een financieel centrum. Op enkele plekken lijkt het erg op la Défense in Parijs: veel wolkenkrabbers met spiegelglas. En veel pakken die in trendy restaurants willen lunchen. En veel winkels van dure merken – Prada en zo. Maar ook veel leuke terrassen. En we hadden alweer mooi weer.
Om 16:30 op weg naar Koblenz. De routeplanner van de nieuwe Renault ziet files op de A3 en stuurt ons over 2-baans wegen. Prima. Bij Limburg toch nog de A3 op en om 19 uur bij het hotel. Ingechecked, en lekker gegeten in het bijbehorende restaurant. Renée gebakken camembert, preiselbeerencompote en salade. Wim heeft varkensspies en Rösti.