Fietsreis in Duitsland, dag 6

Dinsdag 28 juli 2015, Leeheim naar Rudesheim (69 km).

Lees eventueel eerst de intro van onze tocht in 2015.

Rüdesheim am Rhein
Rüdesheim am Rhein

We zagen gisteravond iemand een grote koepeltent proberen op te zetten. Dat kostte de man meer dan een uur, en regelmatig dreigde de tent met 4 personen eraan hangend de lucht in te vliegen. Ook zien we het alleen reizende NL meisje terug dat ook fietskampeert en eveneens in Altrip stond. Ze zegt overigens geen boe of bah tegen Renée in het washok. Wat tevens opvalt is, dat het nu veel drukker is op de camping. Kennelijk zijn hier toch ook wat vakanties echt begonnen. Wel weer veel rumoer op de camping. Een Duits stel iets verderop met kleine kinderen maakt het wel erg bont. Om 23 uur ga ik er naar toe om te vragen of het wat rustiger kan, en dat doen ze gelukkig ook.

Om 09:30 pas vertrokken omdat de afstand vandaag volgens de reiscoördinator (Wim dus) slechts 46 km is. In Nierstein koffie gedronken en broodjes + kaas ingeslagen. We nemen nu de Reitsma route terug door de heuvels richting Bingen. Renée had liever de Rhein Radweg genomen, en heeft het erg zwaar. Naast de klimmetjes hier hebben wk 8 pal tegen. En met een sterke tegenwind ademhalen kan ze niet goed.  Dit heeft ze al langer, maar het was mij nooit zo opgevallen.  Ze krijgt gewoon geen zuurstof genoeg. En daardoor wordt dit voor haar de zwaarste etappe van de reis! Eénmaal boven op de heuvels gaat het wel wat beter.

Om 17 uur in Bingen en het veer genomen naar Rüdesheim aan de overkant. We hebben besloten het kamperen te laten voor wat het is en nu in een hotel te gaan. We hebben genoeg afgezien vinden we. Hotel gezocht, ingecheckt en gedouched. Daarna lekker gegeten bij een Italiaan! Heerlijk allemaal en wat een luxe ineens. Om 20:30 uur al weer plat!