Drenthepad-2023-6

Donderdag 17-08-2023, van Gasselte naar Anloo (17,4 km)

De voormalige spoorbaan.

Het werd weer tijd voor een wandeling. De vorige was alweer een maand geleden.  Deze keer weer een etappe van het Drenthepad op de Hondsrug, van Gasselte naar Anloo. En we gaan deze keer weer met de bus naar het beginpunt, zij het dat we aan het eind van de tocht nog 1,5 km extra moeten lopen van het eindpunt in Anloo naar de bushalte aan de N34, waar de auto gestald is. Lees verder “Drenthepad-2023-6”

Drenthepad-2023-5

Vrijdag 21 juli 2023, van Appelscha naar Diever (21,2 km)

Voor een overzicht van alle gelopen etappes van het Drenthepad, zie deze pagina

Het Boomkroonpad

Het weer was een beetje wisselvallig aan het worden. We aarzelden even of we op deze vrijdag wilden lopen of op zaterdag. Uiteindelijk besloten op vrijdag te lopen en dat bleek een prima keuze. Achteraf hoorden we dat er deze dag in Leek een beste bui water was gevallen. Wij hadden gelukkig alleen maar wat druppen. En zaterdag was een slechte keuze geweest, merk ik als ik dit opschrijf: koud en nat. En zoals gewoonlijk, maar ik verval in herhaling, heb je aan de Weerapps voor dit doel helemaal niets. Lees verder “Drenthepad-2023-5”

Elfstedenpad-10

Vrijdag 7 juli 2023, van Witmarsum naar Harlingen (20,3 km)

Voor een overzicht van alle gelopen etappes van het Elfstedenpad, zie deze pagina

De haven van Harlingen

Prachtig wandelweer vandaag, dus wij weer op pad. Zoals in het vorige Elfstedenbericht al gemeld hadden we nog een stuk dicht te lopen tussen Ferwoude en Harlingen. Het stuk van vandaag, van Witmarsum naar Harlingen,  is eigenlijk maar 16 km, dus we zullen in Harlingen nog wat rondlopen om de 20 km vol te krijgen. Als we de auto geparkeerd hebben in de buurt van het treinstation (Harlingen Haven) even naar de plek gelopen waar de veerboot van rederij Doeksen ligt naar Terschelling. Daar is ook een prima café voor de eerste koffie. Het is op dit tijdstip rond 09:15 al erg druk met toeristen die naar de eilanden willen. Vandaag maar weer eens met de bus naar het beginpunt van de wandeling, want er is een rechtstreekse busverbinding (wel eens per uur) van Harlingen naar Witmarsum. Om 09:50 stappen we in en zijn  even na 10 uur al in Witmarsum.  Lees verder “Elfstedenpad-10”

Drenthepad-2023-4

Vrijdag 23-06-2023, van Anloo naar Paterswolde (30,0 km)

Voor een overzicht van alle gelopen etappes van het Drenthepad, zie deze pagina

Tussen Anloo en Schipborg

Het werd prima weer (max. 25 graden) om een wandeltochtje te maken. Bovendien wilden we de jaarlijkse 30 km tocht ook graag maken en rond deze tijd heb je veel  daglicht, wat daarvoor wel een beetje nodig is. We wilden een beetje dicht bij huis blijven om niet teveel tijd te verliezen. De keuze viel op het deel Anloo naar Paterswolde.  De bus nemen (3 stuks via Assen) naar het beginpunt had gekund, maar ik was bang dat bij de start in Anloo de horeca nog wel dicht zou zijn en dat bleek later ook zo te zijn. Daarom gingen we per fiets naar het beginpunt en konden rustig bij het vertrek in Paterswolde aan de koffie bij bakker Dunnewind, die we van een vorige etappe nog kenden. Koffie daar, met wat lekkers voor Wim erbij natuurlijk. Door het fietsen (22 km) lever je wel extra inspanning, maar dat moest dan maar, vond ik. Bovendien kwam de wind uit het Noorden en dus hadden we wind mee. Lees verder “Drenthepad-2023-4”

Elfstedenpad-9

Zaterdag 17 juni, van Ferwoude naar Witmarsum (21,4 km)

Voor een overzicht van alle gelopen etappes van het Elfstedenpad, zie deze pagina

De grote scheepshal in Makkum.

We lopen momenteel 2 paden parallel, het Elfstedenpad en het Drenthepad. Vandaag maar weer eens een etappe van het Elfstedenpad. We hadden nog een stuk dicht te lopen tussen Ferwoude en Harlingen. Dat moet in 2 stukken en vandaag gaan we van Ferwoude naar Witmarsum. We gaan, vanwege de wat  lastige busverbindingen, per fiets naar het beginpunt in Ferwoude. De fietsroute via knooppunten loopt via Makkum, waar wel een bakker met koffie is te vinden die open is. Wat in Makkum opvalt is de enorme hal van een scheepswerf, de Vries Scheepsbouw Makkum, waar (voorzover mij bekend) ook erg dure jachten worden gemaakt. Lees verder “Elfstedenpad-9”

2023, Fietsvakantie-8

Zaterdag 10 juni van Florence naar Füssen.

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

We hebben een van de 2 charme hotels van de tocht, en deze dus in Florence. Het hotel ligt vlakbij het station en een busje zal ons straks ophalen (om 08:30 uur). Dus op tijd op voor het ontbijt. Als we naar buiten lopen staat het busje al klaar en kan onze bagage erin. Beetje veel eigenlijk: 2 rolkoffertjes, 1 weekendtas en 4 fietstassen. We rijden via een 2-baans weg, die we ons nog herinneren van vroeger, Florence uit en daarna de snelweg op. In Montecatini Terme worden we bij ons eerste hotel van de reis afgezet waar onze auto nog steeds staat. We laden de fietsen en bagage op en in de auto en gaan nog even koffiedrinken in het stadje. Daarna op pad naar Duitsland. We hadden graag in Ulm willen overnachten, maar dat halen we niet. Füssen lukt net wel (we gaan weer via de Fernpas). Onderweg houden we steeds Google Maps in de gaten in verband met de files. Desondanks krijgen we er zelf ook nog wel mee te maken, maar tja dit zijn ook erg geliefde routes om in Italie te komen. Wel steeds erg opletten hier, sommigen (Duitsers) rijden erg hard. Dit rijdt toch veel meer gespannen dan in Nederland met zn 100 km/uur. Lees verder “2023, Fietsvakantie-8”

2023, Fietsvakantie-7

Vrijdag 9 juni 2023, van Siena naar Greve (51 km).

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

Op tijd op vandaag, want we moeten ons om 13 uur melden in Greve, bij het busje met aanhanger van Eurobike. Daarom om 6 uur opgestaan en om 7 uur aan het ontbijt. Voor het ontbijt ook al even de accu’s gemonteerd. Dit hotel is een zo geheten charme hotel van Eurobike, dat wil zeggen luxer dan de basisklasse die wij normaal hebben, en het hotel is erg goed. De route is ook weer heel erg Toscaans met mooie vergezichten en stadjes op heuvels. Ook weer veel stijg- en daalmeters vandaag. Maar och, zo nu en dan even de turbo-stand erop en dan overwin je prima de steile hellingen. Die zijn soms zo steil dat je zelfs in de turbo-stand nog wel even flink moet meetrappen. We worden ook al gemakkelijker met de ondersteuning, merken we.  We rijden al vaker de Tour- of de Sportstand op de fiets. Lees verder “2023, Fietsvakantie-7”

2023, Fietsvakantie-6

Donderdag 8 juni, van San Gimignano naar Siena (48 km).

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

In Monteriggioni

Het ontbijt is voor het eerst buiten en alweer prima. Daarna op pad door een weer erg Toscaans landschap. We vinden wel een koffieplek onderweg, maar geen goede supermarkt en daarom lunchen we  in een restaurant in Monteriggione. We eten bruschetta en pecorino met sinaasappel-compote. Daarna het stadje verkend en over de stadsmuren gelopen. De drukte valt hier gelukkig mee, vergeleken met Pisa.

 

Lees verder “2023, Fietsvakantie-6”

2023, Fietsvakantie-5

Woensdag 7 juni, van Casciano Terme naar San Gimignano (67 km)

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

Prima ontbijt weer, ook in dit hotel. Verbazend is ook hier dat er ook heel veel taart bij het ontbijt wordt geserveerd (tot en met zelfs chocoladetaart – voor het ontbijt voor ons toch wel een beetje heftig). Daarna op de fiets. Het landschap dat we zien is precies het Toscaanse landschap zoals je dat kent van de sfeerfoto’s en de kalenders. Prachtige villa’s, ook op de hoge heuvels.

Onderweg, op de Via Chianni-3, moeten we een stroompje oversteken door er doorheen te waden. Normaal zal dat geen probleem zijn, maar door de vele regen van de afgelopen dagen  is het een fors stroompje geworden. Dat gaan we niet doen. Via La Sterza en Lajatico rijden we om, waardoor er wel wat extra km’s bijkomen.  In La Sterza koffie gedronken. We zien daar een poster van Andrea Bocelli hangen, die hier binnenkort gaat optreden. Hij blijkt geboren te zijn in Lajatico, waar we onze lunch  gaan halen. Verderop op een bankje de broodjes opgegeten. Lees verder “2023, Fietsvakantie-5”

2023, Fietsvakantie-4

Dinsdag 6 juni, van Pisa naar Casciano Terme (54 km)

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

Pisa, de volgende ochtend

Na de vele regen van gisteren graag een droge dag!  Na het ontbijt rijden we naar de binnenstad om de route weer op te pakken. Het hotel was overigens erg rumoerig. We zaten aan de voorkant boven een erg drukke staat.  Het raam kon ook niet echt goed dicht – het was zo hier en daar nogal vermolmd. Bij het ontbijt kennis gemaakt met een aantal mensen die dezelfde tocht rijden als wij doen. Die zullen we later in de week natuurlijk regelmatig weer terugzien.

We rijden Pisa uit langs de rivier de Arno. Verderop wordt het een geitenpaadje over de dijk langs de Arno. Dat rijdt niet echt fijn. We stoppen hiermee en gaan liever verder over een wel erg drukke weg. In Mezana gaan we aan de koffie . Na Nanachio gaan we even van de route af om de Coop supermarkt te bezoeken. We hebben nog steeds niet de juiste verloopstekker voor onze 220V verdeeldoos (om de accu’s te laden).  We moeten voorkomen dat we de accu’s niet kunnen opladen, tenslotte. Hier een betere gekocht dan de vorige en deze past later gelukkig wel. Hoezo standaard in de EU? Lees verder “2023, Fietsvakantie-4”