Vakantie 2015, Achterhoek

Maandag  18 augustus 2015, Aankomst

Regen bij aankomst
Regen bij aankomst

Het is koud en het regent als we na de lunch van huis vertrekken. We plannen om rond 16 uur op de camping bij Winterswijk aan te komen en de routeplanner van de Ford stuurt ons via de A31 in Duitsland. Onderweg begint het steeds harder te regenen i.p.v. minder hard zoals we hadden verwacht. Dat wordt straks in de regen de vouwwagen opzetten. Op de kleine boerencamping “het Poelhuis” bij Winterswijk-Meddo is het lekker drassig geworden en de boer sleept onze vouwwagen met een piepklein tractortje het grasveld op. Hij heeft nu liever geen auto’s op het veld, en dat is te begrijpen.

We zijn er niet echt op gekleed om in dit hoosweer een vouwwagen uit te vouwen. Je hebt regenbroeken nodig (die hebben we bij ons, maar niet aan) en laarzen (hebben we niet bij ons). Mijn spijkerbroek is, als we klaar zijn, kleddernat en dat geldt ook voor m’n zomerschoentjes. Hoezo echte kampeerders!

Bovendien zitten we weer te prutsen met de vouwwagen. Even de instructievideo van Holtkamp van tevoren bekijken is niet voldoende. Dat weten we eigenlijk ook wel, en het wordt tijd zelf eens in alle rust uit te zoeken hoe het precies moet, i.p.v. te wachten tot een moment als deze.

En we hebben nog een probleem. Er ontbreekt een knop in de Holtkamper, waardoor hij niet goed is op te zetten. Waar dat knopje gebleven kan zijn is onduidelijk. Het zit binnen in de tent en kan er niet uit, dus waar is dat dan gebleven. Maar het blijft zoek.

Tenslotte komen we er ook nog achter dat er allerlei ritsen open stonden die eigenlijk dicht behoorden te zijn. Daar moeten we beter op letten als we opbreken.

Kortom na 2 uur staat de tent zoals het hoort (minus dat ene ingezakte punt vanwege het knopje), en zijn we beiden flink nat.

De hele nacht regent het door. We horen later van medekampeerders dat het hier zaterdagmiddag al is begonnen en sindsdien niet meer opgehouden. Het heeft 60 uur aan een stuk door geregend. De boer heeft het over 100 mm regen in deze periode, en dat geloven we graag.

Dinsdag 19 augustus 2015, Tripje naar Münster.

Mooie gevels in Münster
Mooie gevels in Münster

Het is nog behoorlijk koud vandaag (14 graden) en zwaar bewolkt. We hebben nog geen zin om te lopen en gaan daarom een dagje naar Münster. De routeplanner van de Ford kan er niet mee overweg. Het is ongeveer 60 km vanaf de camping maar hij presteert het om er 339 km van te maken. Volgens ons is er maar één Münster in Duitsland en hij laat ook niet meer opties zien. We beginnen wat te twijfelen aan het apparaat. De TomTom die we vroeger hadden was beter, denken we. *)

Op de heenreis nog langs een bouwmarkt gegaan om wat spijkers te halen. De spijker verricht later goede diensten als vervangend knopje in de vouwwagen.

Beetje rondgewandeld in Münster, foto’s gemaakt, broodjes gegeten bij een bakker. Tijdje gekeken en geluisterd naar een enorm leuk Engels bandje. Verder niet veel gedaan.

*) Foutje van de routecoördinator zo blijkt later. Er bestaat een Münster en een Munster in Duitsland te zijn. Wel goed intikken dus!

Woensdag 20 augustus 2015, Wandeling 1 op het Noaberpad

Zie deze pagina van het Noaberpad

Donderdag 21 augustus 2015, Fietsen in de omgeving (67 km)

Het meer met de flamingo's
Het meer met de flamingo’s

We doen het vandaag rustig aan. We zijn erg stijf van gisteren en dat komt natuurlijk omdat we onvoldoende hebben kunnen trainen. Ook wandeletappes van 23 km moet je opbouwen. En we hebben sinds mei niet meer lange tochten gelopen! En toen trouwens ook nog maar eentje.

Dus laat opgestaan, na ontbijt en koffie naar Vreden gefietst (8 km), daar eveneens aan de koffie en toen gefietst naar Zwillbrock om de flamingo’s te bekijken die daar volgens het boekje in een meer zitten. Dat blijkt ook het geval, maar de afstand vanuit het kijkpunt naar de flamingo’s is zo groot dat het met het blote oog niet te zien is. Een verrekijker ter plekke geeft uitkomst. We zagen daar een stuk of 4 flamingo’s en verder alleen maar ganzen en meeuwen.

Daarna gaat het verder naar Groenlo, dat we ook wel eens willen zien. Op een terras daar nemen we nog een koffie/prikwatertje. Vervolgens verder richting Rekken, maar dat wordt teveel. We willen rond 17 uur weer in Vreden zijn en gaan daarom via Zwillbrock weer terug. IJs in Vreden (bij Venezia) en daar ook de boodschappen gedaan. Rond 18:30 terug op de camping.

Vrijdag 22 augustus 2015, wandeling 2 op het Noaberpad

Zie deze pagina van het Noaberpad