Noaberpad 12

Woensdag 19-08-2015, Buurse naar Zwillbrock (23,5 km). Dag 1.

Voor een overzicht van alle Noaberpad etappes, zie deze pagina

Nog een echte schaapherder
Nog een echte schaapherder

Vandaag dan toch de eerste wandeling op dit pad na lange tijd. De vorige etappes waren in 2013, dus al weer 2 jaar geleden. We zijn niet heel vroeg vandaag. Pas om 7:30 uur opgestaan, gedouched, ontbeten, ook nog koffie gedronken op de camping en pas daarna op pad. Dat wil zeggen, eerst broodjes gehaald in Vreden, vlak over de grens en daar ook nog koffie gedronken bij de bakker/konditorei. Daarna per auto naar Zwillbrock en vervolgens per fiets naar Buurse. Al met al is het 12:00 uur dat we beginnen met wandelen, waar we normaal proberen om vóór 11 uur al te starten. We moeten dus wel even aanpoten en hebben daarom maar 2 pauzes onderweg. De eerste is al na 3 km in het Buurser Zand (lunchtijd), een mooi gebied met veel paars bloeiende heide.

Daarna langs de Harrevelder Schans uit 1590, bedoeld om de Spaanse troepen tegen te houden. Vervolgens door het Buurser Veen en Haaksberger Veen, eveneens erg mooie natuurgebieden.

In Oldenkott aan de Duitse kant van de grens hebben we de 2e stop en dan hebben we er 15 km opzitten. We worden al wat moe en dat komt ook door de grote stukken moeilijk lopend onverhard in het traject. Hobbelige geitepaadjes door hoog gras bijv. Erg mooi maar ook wel erg vermoeiend.

Na Donnerbrug bij grenspaal 816 besluiten we het onverhard te laten voor wat het is en over het fietspad verder te lopen. Qua km’s maakt het niets uit en we snijden ook geen stuk af, dus dat moet kunnen.

Behoorlijk stuk komen we om 18:15 uur pas aan in Zwillbrock. Te laat dus, want was het niet zo dat we wel wilden afzien tussen 9 en 17 uur en daarbuiten niet? Zo komt ons borreluurtje in de knel!. Onderweg naar Buurse om de fietsen op te halen komen we langs Eibergen waar we de boodschappen ook meteen maar even doen en ijs eten bij een Italiaanse ijssalon (aangeraden door de cassière van de supermarkt). Daarna pikken we de fietsen op en gaan terug naar de camping. De kortste route daarvoor loopt volgens de Ford weer door Duitsland en dat blijkt te kloppen. Al met al pas rond 20 uur terug op de camping.

Link naar het Google Maps kaartje