Fietsreis in Duitsland, dag 8

Donderdag 30 juli 2015, van Rüdesheim naar Remagen (0 km).

Lees eventueel eerst de intro van onze tocht in 2015

Zandsculptuur in het centrum van Koblenz
Zandsculptuur in het centrum van Koblenz

Na het ontbijt in het hotel uitgecheckt en naar het station gefietst. We willen per trein naar Koblenz en dat gaat erg gemakkelijk. Reserveren op lokale lijnen is niet nodig. In Koblenz koffie gedronken en daarna nog wat rondgelopen op zoek naar een boekhandel. We willen nog naar Keulen en zoeken een camping daar in de buurt en moeten even een campinggids inkijken.  Want helaas is de smartphone van Wim (met de camping apps erop) defect geraakt een paar dagen geleden. Op Renée’s telefoon had ik wel de navigatieapp geladen als backup, maar niet de camping apps.. Het downloaden daarvan mislukt ook nog, en bovendien kost dat veel data, dus daar stoppen we na 1 poging maar mee. Al zoekend stel ik voor gewoon in Remagen te gaan staan, die kennen we tenslotte. Zo gezegd zo gedaan. De  fietsen achterop en de bagage in de auto, en daarna (in de regen) op weg naar Remagen.

 

Vrijdag 31 juli 2015, van Remagen naar huis via Keulen (o km).

De kathedraal van Keulen
De kathedraal van Keulen

Na een kampeernacht in Remagen rijden we met de auto naar Keulen en gaan daar nog even lekker shoppen (Renée) dan wel foto’s maken (Wim). Om 16 uur vertrekken we naar huis en zit deze fietsvakantie erop!

 

 

 

 

 

2 antwoorden op “Fietsreis in Duitsland, dag 8”

 1. Wij hebben weer genoten van jullie reisverslag.
  Vooral de vele foto’s roepen, ook bij ons, vele herinneringen op.
  Wij waren o.a. in 1960 reeds, samen, in Rüdesheim ! Foto ter inzage.
  Ga zo door naar Rome en onderweg lekker in een hotelletje!
  Groeten van Hans en Lily

  1. Dankjewel voor het compliment, Hans. Of fietsen naar Rome definitief van de agenda is verdwenen, is niet helemaal zeker. Voorlopig gaan we volgend jaar maar eens een fietsreis van hotel naar hotel doen met bagagevervoer. De Elbe Radweg wellicht van Praag naar Dresden. Fietskamperen voorlopig alleen op de vlakke!

Reacties zijn gesloten.