Noaberpad 13

Vrijdag 21-08-2015, Zwillbrock naar Grossemast (20,5 km). Dag 2

Voor een overzicht van alle Noaberpad etappes, zie deze pagina

De "vluchtkerk" in Zwillbrock
De “vluchtkerk” in Zwillbrock

Vandaag anders dan dag 1 toch maar eens vroeg opgestaan. Dat is toch echt nodig, om een beetje op tijd te beginnen zoals afgelopen woensdag liet zien. Dus 6:30 opstaan, douchen, ontbijten en naar Vreden om broodjes te halen. De rest van de camping is nog in diepe rust als we al vertrekken. De gemiddelde campinggast hier (de scholen zijn al weer begonnen) is boven de 60 en houdt van uitslapen! Ook natuurlijk koffie gedronken bij de bakker (kaas hebben we gisteravond al in de supermarkt gehaald). Daarna de auto neergezet (in Grossemast) en per fiets naar Zwillbrock langs NL knooppunten, want dat Duitse fietspad van Vreden naar Zwillbrock hebben we deze week al 3 keer gefietst.

Een gedenksteen voor de laatste pestepidemie in Vreden rond 1666.
Een gedenksteen voor de laatste pestepidemie in Vreden rond 1666.

En inderdaad, om 10:00 uur kunnen we al starten met de wandeling. Eerst het kerkje ter plekke bekeken met een prachtig interieur. Voorbeeld van een “vluchtkerk” zoals we daar lezen. We komen lopend weer langs de flamingo plas, maar die hebben we gisteren op de fietstocht ook al gezien. Deze keer slechts 1 exemplaar gezien, maar wellicht is het broedseizoen al echt over en zitten ze al weer op de overwinter plek in Zeeland (bijvoorbeeld), zoals een infoscherm ter plekke ons meldt.

Het lopen gaat goed, behalve dan een blaar op Renée’s teen, die zo nu en dan weer doorgeprikt moet worden. Ze heeft daar toch behoorlijk last van, en eigenlijk bevallen de wandelschoenen niet. Dat kan beter.

In Vreden na 11 km de broodjes met kaas opgegeten, en daarna nog een koffie gedronken op een terras daar. Het is nu 13 uur en het schiet lekker op. Verder door naar het eindpunt zo’n 9 km verderop. Het is even zoeken waar de auto is gebleven, maar die heb ik in de volgende dwarsweg laten parkeren door Renée, in plaats van langs de route (wat eigenlijk de bedoeling was).

Daarna naar Zwillbrock terug per auto, en daar op het terras van hotel/café Kloppendiek aan de koffie/thee met gebak. We besluiten daar ook meteen maar aan de wijn/het bier te gaan en te eten.

Rond 19:50 zijn we weer terug op de camping.

Link naar Google Maps kaartje

2 antwoorden op “Noaberpad 13”

  1. “Grote” afstanden wandelen maar ook regelmatig op een terrasje neerstrijken voor koffie, vlaai en/of een lekker glaasje wijn, dan hou je het lang vol!
    Dat blijkt wel met jullie als voorbeeld….chapeau!
    Groeten van Hans Breure.

  2. Inderdaad Hans, afzien gebeurt bij ons bij voorkeur tussen 09 en 17 uur en liever niet daarbuiten. En onderweg is er altijd nog wel tijd voor koffie met taart, alhoewel het Noaberpad niet dik gezaaid is met horecagelegenheden. Maar dan hebben we altijd nog het après-walk gebeuren natuurlijk, als we de auto al weer ter beschikking hebben 😉

Reacties zijn gesloten.