Jacobspad-3

Zondag 11 november 2012, Ten Boer naar Groningen (22,5 km)

Het Zeylsgasthuis uit 1643 te Groningen

Beetje paniek gisteravond. Het wandelboekje was zoek. Het hele huis afgezocht maar niet gevonden. Uiteindelijk besluiten we de tocht toch te lopen. De routetekens onderweg bij de tot nu toe gelopen etappes waren prima. Bovendien had ik de route in het boekje eerder al even bekeken en wist waar het ongeveer langs ging. Verder is de Stad Groningen ons beiden erg bekend, Wim heeft er 17 jaar gewoond en Renée zelfs 24 jaar, dus dat moet ook zonder boekje lukken.

Wederom per auto en fiets naar het beginpunt. Het is prima weer en een fietstochtje van zo’n 16 km kan er wel even bij. Van Ten Boer naar Groningen loop je door een nogal open landschap  en via Thesinge, Garmerwolde en Noorddijk naderen we de stad. Veel kerken zijn trouwens op slot merken we. Nou zijn het er ook vrij veel (het Jacobspad is kennelijk bedoeld om veel kerken te bezichtigen) en om ze nou allemaal te gaan bekijken….

In de stad bij het sportcomplex Kardinge raken we de routetekens kwijt. Nou ja, we weten ongeveer de route en lopen via de Korrewegbrug richting Noorderplantsoen, waar we de tekens weer denken op te pikken. Niets daarvan, niets te vinden. Ook verderop, aan het eind van het plantsoen, waar we de brug over het Reitdiep passeren (en waarvan ik zeker weet dat we daarlangs moeten) is niets te vinden. We komen erachter dat de bewegwijzering in de stad toch niet optimaal is. Via het Prinsenhof naar de Grote Markt, waar we in café de Kosterij eindelijk eens kunnen gaan zitten. Na 4 uur steeds op je voeten te hebben gestaan ben je daar ook wel aan toe.

Daar krijgen we bij de capuccino/chocolademelk een klein glaasje met slagroom en een tikje likeur erin die erg lekker smaakt. We vragen wat dat is en het blijkt Hooghoudt Groninger koffielikeur te zijn. Thuis ook eens aanschaffen vinden we, het was erg lekker.

Daarna via Martinikerk, Jozefkerk (beide dicht) en Joodse Synagoge (muziekuitvoering bezig) naar het stadspark waar we de auto hadden geparkeerd. Inmiddels is het 4 uur en het begint al donker te worden. Fietsen ophalen in Ten Boer en tegen 5 uur weer thuis. Het was weer een mooie dag! De door de reisleiding (Wim dus) ingeschatte aantal van zo’n 18 km blijken er in werkelijkheid 22,5 te zijn geweest. 🙂

 


Jacobspad Ten Boer Groningen weergeven op een grotere kaart

Eén antwoord op “Jacobspad-3”

  1. Tja, nieuw boekje gekocht, want het oude is en blijft zoek. En wat blijkt. De stad Groningen had geen toestemming gegeven om voor deze route signaleringstekens in de stad aan te brengen. Kinderachtig! Geen wonder dus dat we ze niet tegenkwamen.

Reacties zijn gesloten.