Noaberpad-4

Zaterdag 14 april 2012, Bourtange naar Ter Wisch (23,5 km).

Voor een overzicht van alle Noaberpad etappes, zie deze pagina.

Via de belbus waren wij rond 10 uur in Bourtange, waar het al een drukte van belang was. Er vond het Ostara historisch spektakel plaats, waarbij er een historische markt is en demonstraties van kanon schieten plaatsvinden. Ook zijn er muzikanten te vinden, en iedereen loopt in kleding rond uit oude tijden. Helaas hadden wij weinig tijd natuurlijk, en na even rondgekeken te hebben gingen wij snel weer verder.

 

Dit was weer een hele mooie tocht met  natuurgebieden bij Jipsinghuizen en Ter Borg, en de Sellinger bossen. We hadden al vaak gehoord dat dit een mooi gebied is en dat is zeker waar. Onderweg in Jipsinghuizen hebben nog wat gedenkplaten bekeken. Dit plaatsje is bekend vanwege een gevecht in 1665 tussen Münsterse troepen van Bommen Berend en een legertje vanuit de stad Groningen en van de “hel van Jipsinghuizen”.

Om precies 16:00 uur waren we bij het eindpunt, Ter Wisch. De tocht was geen 20,5 km zoals door de navigator was uitgerekend, maar 23,5. Renée is het inmiddels wel gewend, en een paar km meer of minder maakt ons niet meer uit.

 

Eén antwoord op “Noaberpad-4”

  1. Beste Wim en Renee,
    Wat een leuke website. Inspireert om de wandelschoenen aan te trekken of een fiets onder te binden. En je ziet wel wat meer dan… de snelweg.
    Zo te zien gaat het jullie dus goed.
    Hartelijke groet…. van Theo de Wit
    (heel lang geleden…. Quint Wellington Redwood… PTT Telecom I&A…. ITIL enzo. Ik zet maar even wat sleutelwoorden op een rijtje, zodat je me nog herinnert).

Reacties zijn gesloten.