Noaberpad-6

Woensdag 2 mei 2012, Ootmarsum naar de Lutte (20 km).

Voor een overzicht van alle Noaberpad etappes, zie deze pagina.

De Kuiperberg bij Ootmarsum

Vandaag tocht 3 van  ons tripje naar Twente. Na maandag een wandeltocht te hebben gelopen, en dinsdag de 100 km fietsttocht te hebben gereden, vandaag wandeltocht 2. Het weer is nog steeds goed en aangezien ze al een paar dagen verslechterend weer voorspellen, gaan we opnieuw op pad. Uitrusten kan wel als het slecht weer wordt, vinden we.  🙂

Omdat we nu weer binnen Nederland lopen kunnen we per bus. In de Lutte staat een ander stel uit Goes eveneens bij de bushalte van de buurtbus. Deze mensen hebben al heel wat wandelpaden gelopen horen we. Daar kunnen wij nog niet tegenop. Na de buurtbus naar Oldenzaal per lijnbus verder naar Ootmarsum, en om 10:30 kunnen we alweer starten.

We mogen meteen de Kuiperberg op, een plek die we kennen uit het verleden. Er staat hier een hotelcomplex, en één van onze heisessies bij KPN-I&AT vond hier in de jaren 90 plaats. Daar was toen nog geld voor bij KPN, de gouden tijden van de automatisering!

Typische bouwstijl van Twente

Na de Kuiperberg verder naar het zuiden. We zien in Twente een bouwstijl (zie foto) die ons erg bevalt. Je vraagt je af, waarom dat elders niet toegepast wordt, in plaats van de fantasieloze en erg gelijkvormige stijl van de laatste 10 jaar. Het is dat we al een leuk huis hebben, want als we iets zouden laten bouwen, zouden we zeker zoiets overwegen.

Link naar het Google Maps kaartje