Weser Radweg, dag-5

Dinsdag 2 augustus 2011 (Rinteln naar Minden)

De tocht begint met een strakblauwe lucht, dus vanaf nu alleen T-shirtjes aan. Heerlijk om zo te kunnen fietsen. Het hotel was prima, we konden zelfs ontbijten op een binnenterras van het hotel. Zoals gebruikelijk om 9 uur weer op pad. Alhoewel, eerst op een terras een cappuccino natuurlijk. Daarna echt op pad en weer verder langs de Weser. Onderweg nog een klooster gezien die we volgens de boekjes hadden moeten bezoeken (niet gestopt) en een terrein waar net een of ander festival was geweest voor motorrijders. We zien een cross terrein, bierwagens en podia voor de muziek. Het ziet er al weer aardig opgeruimd uit, terwijl het een grote bende geweest moet zijn. Hier en daar nog een tentje waar iemand voor zit die net wakker is geworden.

We bezoeken kuuroord Bad Oeynhausen. Via een erg drukke 4-baans weg komen we er binnen. Dat blijkt later de A2 te zijn (Osnabrück naar Berlijn), die hier dus dwars door het stadje gaat. Dat is me jaren geleden ook al eens opgevallen toen we hier langs naar Berlijn reden.

Het kuuroord is echt 19e eeuws. Niet zo erg in trek meer kennelijk, terwijl de Duitsers daar toch echt van houden (Helmut Kohl en het abspecken). Renée wil naar het Salz und Zucker museum, waar o.a. caramel zou worden gemaakt. Ik ging zo lang op een terras zitten. Maar Renée was snel weer terug. De werkplaats was niet open, en er werd ook geen caramel gemaakt.

Bad Oeynhausen heeft wel een oud en mooi badcomplex in het park staan.
Hierna verder naar Porta Westfalica, waar we omhoog kunnen naar het Kaiser Wilhelm Denkmal (de 1e keizer Willem). Het is wel een steil weggetje, zo’n 2,2 km  en ongeveer 7-8 % helling. Ik krijg Renée zover dat ze het wil proberen, ondanks haar zwakke longen, en het gaat prima! Met klein voortandwiel en de 2e versnelling lukt het goed. Het Denkmal is typisch voor die tijd (1890). Het uitzicht is er wel mooi. Je kijkt zo de Noord-Duitse laagvlakte in, de bergen houden hier ongeveer op.
Hierna verder naar Minden voor eine Eiscafé en witte wijn op een terras! Het hotel is weer prima.

Stand na dag-5:

  • Aantal km’s    : 65
  • Tijd                  : 4h50m