Weser Radweg, dag-2

Zaterdag 30 juli 2011 (Hann. Münden naar Beverungen)

Als we opstaan lijkt het droog te zijn maar wel zwaarbewolkt. Als we naar buiten stappen regent het echter wel licht. Dus regenkleren meteen aan. Eerst naar het centrum voor koffie. Dat is wel de verkeerde kant op, maar dat moet maar even.  Op het terras fleecejack en jas aangehouden onder een parasol vanwege de kou. Het is een leuk oud stadje. Veel oude vakwerkhuizen die zomaar gebouwd zijn in de 16e eeuw. Het stadje ligt aan de samenkomst van de Fulda en de Werra die hier verder gaan als de Weser.

De tocht naar Beverungen is goed te doen. Hier en daar een kleine helling, maar dat kunnen wij wel aan.  We komen in Bursfelde een Benedictijner klooster tegen, waarvan alleen nog de kerk overeind staat, en die bekijken we even. Daarna broodjes eten met kaas, die we in Hann. Münden hebben gekocht. Gelukkig is het nu even droog en dat blijft het de rest van de middag ook. Met 15 graden is het wel wat te koud eigenlijk.

In Bad Karlshafen kopen we leesvoer en gaan naar een terras, want we zijn al bijna bij het eindpunt. Tegelijk stoppen er ook een stuk of 12 duitse motorrijders die nogal wat lawaai maken. Maar dat is standaard voor motorrijders, ook in  Duitsland. We zagen al wat sjieke mensen rondlopen hier (wim: dat heeft vast te maken met dat het hier een kuuroord is…), maar er blijkt een trouwerij te zijn in het stadhuis naast ons. Renée kan nog even de trouwjurk van de bruid bewonderen.

Hierna door naar Würgassen waar het hotel staat. Ook dit is een prima hotel. De tocht is goed geregeld, en de hotels zijn een klasse beter dan die van de Eifelsteig. We zien ook dat de bagage door Rückenwind wordt vervoerd en niet door de hotels zelf, maar dat zal met de afstanden te maken hebben. Wél moet we steeds onze bagage om 9 uur inleveren, zodat we al om 9:15 uur buiten staan.

Stand na dag-2:

  • Aantal km’s    : 55,4
  • Tijd                  : 3h59m