Bad Abbach-9

Donderdag 25 juli 2019, Regensburg

Voor een overzicht van onze fiets- en wandeltochten deze vakantie zie deze link.

Binnenstad van Regensburg

Dag 2 van de hittegolfperiode en we gaan naar Regensburg met de auto. En na de wandeling gisteren bij Bad Abbach en de wandeling morgen eveneens dichtbij, vandaag dus een rustdag.

We gaan binnendoor naar Regensburg over een 2-baans weg. De A3 en de A79 staan alweer vol files kunnen we constateren. We parkeren de auto onder de Bismarckplatz en staan dichtbij het centrum. Bij een caféetje dichtbij een grote boekhandel nemen we nog een koffie met een zoet broodje.

Nu een hotel, ooit het mooie verblijf van een erg hooggeplaatste

Daarna gescheiden op pad. Renée gaat shoppen en ik loop een wandeling naar het station om tijdschriften te scoren. In Duitsland hebben de kiosken bij stations altijd het grootste aanbod daarin. Daarna de lunch op dezelfde plek als waar we koffie namen en daarna maak ik nog een wandeling door de stad. Het wordt echter snoeiheet nu en de winkels met airco zijn weer erg welkom. Op het terras van ons stamcafé wacht ik tot Renée weer terug is. Leesvoer genoeg bij me. Als Renée arriveert nemen we nog even een ijsje en kunnen we via de liveblog nog even volgen hoe het met Kruijswijk gaat in de Tour, die nog steeds goede kansen maakt op een podiumplek.

Rond 17 uur vertrekken we en na boodschappen gedaan te hebben bij de super terug naar de camping.