Fietsreis in Duitsland, dag 3

Zaterdag 25 juli 2015, Dagje Heidelberg per trein (0 km)

Lees eventueel eerst de intro van onze tocht in 2015

Station Eberbach
Station Eberbach

Vandaag naar Heidelberg dus. Maar eerst nog een onrustige nacht gehad. Deze erg rustige camping bezit een restaurant met terras en daar zaten (hoorden we vanmorgen) een stel erg dronken mensen uit Eberbach een erg luidruchtig feestje te vieren. Gelukkig werden ze om 00:30 eruit gewerkt en konden we eindelijk slapen. Valt me wat tegen van die Duitsers, meestal gebeurt dit zo niet. Vervolgens begon het flink te onweren en dat duurde tot 02 uur. En daarna was het nog lange tijd erg klam. Kortom slechte nacht dus.

Om 07 uur opgestaan (om 06 uur begon er een heel concert van de klokken van de kerktoren in het dorp, dat was in Leeheim ook al zo). In Heidelberg een erg lange winkelstraat bekeken en andere toeristische aktiviteiten gedaan (naar de beroemde brug, naar het slot, etc). Er liepen wel erg veel japanners rond in Heidelberg.

Thuis op de camping blijkt een zwanenfamilie doodgemoedereerd tussen de caravans en tenten door te lopen en te grazen. Kinderen worden door ouders op een afstandje gehouden en dat is maar goed ook.

Beetje jammer was de sterke wind (kracht 8).  Maar op dat moment had NL te maken met een zware zomerstorm en code rood, kracht 10-12.