Fietsreis in Duitsland, dag 4

Zondag 26 juli 2015, van Eberbach naar Altrip (79 km).

Lees eventueel eerst de intro van onze tocht in 2015.

Wim druk bezig met navigatie
Wim druk bezig met navigatie

Het is weer een mooie dag, ongeveer 25 graden, en lekker fietsweer met weinig wind. Eerst naar Heidelberg en we komen nog wat korte klimmetjes tegen. Plus een duitse fietskampeerder van ongeveer 60 jaar, die ons een beetje aan het volgen is, want die zien we nog vaak terug onderweg. We zijn inmiddels al 33 km onderweg en tijd voor koffie In Heidelberg. Daarna in de stad broodjes en kaas kopen lukt niet, want de bakker is al om 12 uur dicht en de REWE supermarkt was open van 9-11 uur. Bij een kiosk even buiten Heidelberg kunnen we Bretzels kopen en kaas hebben we nog bij ons.

Daarna rustig verder richting Mannheim. Volgens het boekje van Reitsma is daar een camping, maar die is helaas niet te vinden. Daarom 15 km verder naar het zuiden naar Altrip. Het blijkt een redelijk grote camping met veel campers en caravans, maar verbazingwekkend weinig sanitair. Reitsma noemt de uitrusting “eenvoudig”, maar dat is een understatement. Voor elke sexe zijn er 2 toiletten en 2 douches, waarin je je kont niet kunt keren. En en wasbakgoot met 3 kranen en alleen koud water. Morgen dus vroeg op om te douchen!

En wie vinden we weer terug? Onze duitse fietskampeerder. Ik vermoed dat hij wat in de war is en steun zoekt bij medekampeerders. Omdat eten kopen vandaag onmogelijk was gaan we voor het eerst uit eten! Bij een Duits restaurant, gerund door een Kroaat met z’n vrouw, lekker gegeten. Renée had schafskäse en pasta met groente (wortels, brocoli en bloemkool) en ik een peperschnitzel. Prima wijn ook en koffie na. Terug op de camping meteen plat. Weinig foto’s gemaakt vandaag helaas.

 

 

Eén antwoord op “Fietsreis in Duitsland, dag 4”

  1. Wim en Reneé,

    petje af voor jullie fietstocht, dat doen we jullie niet na.

Reacties zijn gesloten.