Loire-à-vélo dag-3

Dinsdag 11 juli 2017, Van St-Satur naar Gien (60 km)

Voor een overzicht van alle dagen zie deze link.

De pont-canal metallique bij Briare

Wederom niet al te laat op (6:30 uur) en om 8 uur gereed om te vertrekken. In Belleville sur Loire aan de koffie. Het valt op dat deze streek rustig is. Het hoogtepunt van de Loiretocht ligt waarschijnlijk verderop na Orléans, waar ook alle bekende kastelen liggen. Hier vindt je nog maar weinig wijngaarden (behalve dan vlak bij Sancerre) en heel veel landbouwgronden. Dichtbij de Loire is het ook behoorlijk vlak. De heuvels beginnen eigenlijk pas een paar km zijwaarts en mogelijk dat daar de wijngaarden liggen. Maar dat kunnen we niet zien.

De lunchbroodjes halen we weer bij de supermarkt en op het pleintje bij de plaatselijke bibliotheek kunnen we die mooi naar binnen werken.

Bij Briare zien we een veel groter aquaduct, een hele mooie deze keer, de pont-canal métallique uit de 19e eeuw. Er is een mooi cafeetje vlak bij en daar nemen we een koffie met citroencake. We krijgen er gratis een kan ijskoud water bij en dat is erg welkom natuurlijk.

Rond 16 uur op de camping van Gien. Na het installeren van de tent en het douchen halen we bij de supermarkt yoghurt voor morgenvroeg en willen in het stadje uit eten. Maar dat valt tegen.  Alle eet-horeca ligt aan een drukke weg en we willen graag buiten eten en niet binnen. Gaat niet door dus. Nog wel een ijsje gegeten op een pleintje, de kerk even van buiten bekeken, en daarna opnieuw eten halen, maar nu voor het avondeten.

Hier de link naar het Google Maps kaartje