Loire-à-vélo dag-5

Donderdag 13 juli 2017, rustdag Orléans.

Voor een overzicht van alle dagen zie deze link.

De kathedraal van Orléans

We staan prima op deze camping, goed sanitair en een mooi plekje. Vanmorgen blijkt de helft van de kampeerders weer te vertrekken, waaronder iemand met een Holtkamper vouwwagen. Nou hebben wij  zelf zo’n wagen en deze man had z’n tent wel erg sloppy opgezet. Dat kan beter natuurlijk.

Ik sliep vannacht weer goed, na gisternacht slecht geslapen te hebben, maar nu had Renée een slechte nacht. Daarom eerst uitslapen op deze rustdag. Na het ontbijt toch al om 09:30 uur op weg naar de stad. Het wordt een dag om rustig aan te doen. Eerst een koffie met zoet broodje op het ene terras en daarna nog een koffie op een ander terras. Daarna de kathedraal bekeken , maar die is wat protserig en niet heel mooi, vinden we. We komen een boekhandel tegen en die moet altijd bezocht worden natuurlijk. Renée vindt een mooi kookboek maar ja, aanschaffen kan niet want we zijn fietskampeerders en een extra kilo in de bagage kan echt niet. Oplossing: meteen via Internet bestellen. Ligt dan bij thuiskomst wel klaar. Ikzelf bekijk o.a. de fietsboekjes hier en vind tot m’n verbazing 3 verschillende franse boekjes voor de Loire à vélo, waaronder die van ons. Een teken van de populariteit van deze route onder de Fransen.

De lunch gebruiken we op de Place du Martroi met een standbeeld van Jeanne d’Arc, de maagd van Orléans. We nemen beide een lekkere salade. Daarna gaat Renée verder shoppen en ga ik foto’s maken. Rond 15:30 uur zien we elkaar weer een gaan terug naar de camping. We hebben wel genoeg gezien vinden we. Het moet ook niet te gek worden natuurlijk. Een stad kan je ook slopen en dit was een rustdag. We halen boodschappen bij een kleine supermarkt en fietsen terug naar de camping.