Noaberpad 14

Zondag 22 mei 2016, Grossemast naar Winterswijk (20 km).

Voor een overzicht van alle Noaberpad etappes, zie deze pagina

IMG_1431Dit weekend waren we op zaterdag in Enschede voor een toneeluitvoering van Borgen, een 9 uur durende voorstelling, van 13 tot 22 uur! En zondag leek ons wel een goede dag om een etappe van het Noaberpad te lopen. Het weer was zaterdag prima, maar vandaag zou er het nodige aan water vallen. Het er toch maar op gewaagd.

Op de gebruikelijke manier per auto naar het eindpunt ergens onder Winterswijk en per fiets naar het beginpunt in Duitsland. We willen broodjes voor de lunch onderweg halen en dat kan op zondag prima in Duitsland. Even per fiets doorgereden naar Vreden voor koffie en de broodjes bij een Bäckerei.

De route slingert voortdurend over de grens en regelmatig moet je even in het boekje kijken in welk land je nu loopt. We komen weinig dorpen tegen maar dat is niet erg. De natuur is prachtig. Wel zijn er aan de Duitse kant van de grens nogal wat megastallen (bio-industrie) voor een paar duizend koeien cq varkens. Die zie je in NL gelukkig nog niet. Kennelijk mag dat hier wel.

Ook vallen de nodige verbodsbordjes op in Duitsland. Daar zijn ze toch wat strenger in dan bij ons. Ein bisschen mehr locker bitte, denken we dan maar!

De regen valt gelukkig mee. Het drupt wel de hele dag maar een regenjas hoeft niet aan. Tegen 17 uur wordt er wat nadrukkelijker gedrupt en moeten de regenjassen wel aan. Maar dan zijn we al bijna weer bij de auto.

Gelopen route: