LF8, Ommen Winterswijk, etappe 1

Vrijdag 13 mei 2016, Ommen naar Diepenheim (66 km)

Voor de route van LF8 zie deze link.

Schaapskudde in de buurt van Borkeld
Schaapskudde in de buurt van Borkeld

Vandaag een nieuwe Lange Afstands Fietspad, namelijk LF8 die loopt van Ommen naar Winterswijk. In het kader van zadeltraining voor De Grote Fietstocht kun je niet genoeg fietsen vinden we, we hebben tijd nu en het is mooi weer. En we komen over een paar heuvels zoals de Holterberg waar we tevens een helling kunnen proeven van 10% (volgens het bordje langs de weg). Per auto naar Ommen en daar op de fiets. Beetje merkwaardig is dat de LF8 niet bij het station begint of in het centrum van Ommen maar ergens in het bos. Dus eerst maar eens op zoek naar dat beginpunt. En inderdaad, dan volgen daarna ook keurig de routebordjes van de LF8.

Het is weer prachtig weer en bij Hellendoorn alvast een eerste kleine klimmetje van 3,3% om warm te draaien. Na Nijverdal wijken we even van de LF route af om over de Grote Koningsbelt te rijden waar een stukje in zit van 8,3%. Even ruiken aan wat ons straks in de Alpen te wachten staat. Het verschil is wel dat we nu zonder bagage rijden. Het is wel te doen trouwens. Zie deze site voor de heuvels van Salland.

Als we voorbij Borkeld de A1 zijn overgestoken komen we een herder met z’n kudde tegen. En 2 “sheepdog” honden die de kudde bij elkaar moeten houden. Leuk gezicht.

Bij Diepenheim vinden we dat we genoeg gereden hebben en koersen naar Goor waar een station ligt. Per trein naar Zutphen (stampvol passagiers vanwege de spits, onze fietsen konden maar nauwelijks mee), daar gegeten en vervolgens via Zwolle weer terug naar Ommen.