LF14 Lauwersoog Enschede, etappe 4

Zondag 8 mei 2016, Tubbergen naar Enschede (57 km)

Klik hier voor de route van Lange Afstand Fietspad nr 14

Watermolen in de Dinkel
Watermolen in de Dinkel

Het tweede deel van ons weekend-tripje. Na het ontbijt rond 9 uur weer op pad. We gaan zuid-oostelijk tot ongeveer de Duitse grens, ergens achter Denekamp. En vandaar verder zuid-westelijk naar Enschede. Het is maar goed dat we gisteren het grootste deel van dit weekend-tripje gefietst hebben, want er staat nu een wk 5 wind. We komen dwars door Ootmarsum, waar het rond deze tijd (09:30) nog erg rustig is op het terras, dat wil zeggen, nog geen enkele bezoeker.

Verderop bij landgoed Singraven, vlakbij Denekamp, stoppen we voor koffie. Een leuk plekje met het koetshuis van het landgoed, thans café/restaurant naast een oude, niet meer in gebruik zijnde watermolen in de Dinkel. De rol van de watermolen is nu overgenomen door een vaste stuw.

Verderop komen we door het Lutterzand, dat we nog kennen van het Noaberpad dat hier langsloopt. Ook vandaag komen we weer door erg mooie gebieden. In de Lutte nemen we de lunch en via Lonneker koersen we af op Enschede. Vandaar per trein terug via Zwolle, want de lijn van Almelo naar Marienberg is gestremd wegens groot onderhoud. Het traject Zwolle naar Emmen wordt ontsierd door dronken Ajax supporters in de trein die met elkaar op de vuist willen. De frustratie over het net mislopen van de landstitel door Ajax zit kennelijk hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *