LF14, Lauwersoog Enschede, etappe 3

Zaterdag 7 mei 2016, Emmen naar Tubbergen (107 km)

Klik hier voor de route van Lange Afstand Fietspad nr 14

In de buurt van Geesteren
In de buurt van Geesteren

Het is nu echt prachtig voorjaarsweer met temperaturen van 24 tot 26 graden. De volgende etappe start in Emmen en we willen in 2 dagen naar eindpunt Enschede van deze LF14, een afstand van zo’n 160 km.  We overnachten dan wel in een hotelletje onderweg. Dat wordt Tubbergen want in de dorpen daarvoor vinden we via internet geen hotel. En Ommen is niet ver genoeg vinden we. Dat heeft ook met de wind te maken want er waait een straffe wk 4 uit het zuid-oosten, en vanaf Ommen krijgen we alle wind pal tegen. Vandaar Tubbergen. Dat is weliswaar meer dan 100 km, maar dan hebben we het zwaarste gedeelte alvast gehad. En morgen moeten we ook nog per trein weer terug natuurlijk.

Met de auto naar Emmen en om 09:30 kunnen we starten. We komen onderweg een keur aan oude dorpjes tegen zoals Westenesch, Erm, Rheeze en Beerze,  allemaal met prachtige oude boerderijen. In Coevorden hebben we een koffiestop en daarna verder via Hardenberg naar Ommen. Daar slaan we af naar het zuid-oosten. Via Vroomshoop en Geesteren komen we rond 18 uur aan in Tubbergen.

Onderweg komen we veel fietsers tegen en ook veel Pieterpad wandelaars. De trajecten van Pieterpad en deze LF14 overlappen elkaar voor een behoorlijk deel. We herinneren ons plekjes van destijds (2009) toen we hier ook het Pieterpad liepen.

Na een douche in het hotel kunnen we genieten van een mooie avond op het terras van een restaurant in Tubbergen. Het is toch echt geweldig dit soort tochten te doen in deze tijd, de natuur barst nu werkelijk uit z’n voegen.