LF14, Lauwersoog Enschede, etappe 2

Zondag 1 mei 2016, Haren naar Emmen

Klik hier voor de route van Lange Afstand Fietspad nr 14

Drentse Aa bij Schipborg
Drentse Aa bij Schipborg

Vandaag de 2e etappe van dit weekend. We kunnen nu beginnen in een plaatsje met een treinstation en dat is wel handig op deze tochten. Het is de bedoeling vandaag een “bejaardentochtje” over de LF te maken van Haren naar iets voorbij Assen en dan de trein terug te nemen. Iets van 50 km of zoiets. We hebben gisteren tenslotte al 100 km gefietst.Om die reden vertrekken we ook wat later, zo rond 10:30 van huis. Per auto naar de P&R van Haren en dan op de fiets.

We komen door het natuurgebied Sassenhein bij Haren en gaan vervolgens richting Zuidlaren. Ook nu komen we weer op plekjes die we nog niet kennen, terwijl wij toch al heel wat hebben afgefietst door Drenthe. De zon schijnt, we hebben de wind mee, dus het is erg lekker zo. De jas moet wel aanblijven, daar is het nog te koud voor. In Schipborg aan de koffie. Altijd mooi om ter plekke ook een een foto te maken van de Drentse Aa.

Dat iets voorbij Assen, hadden we vanmorgen afgesproken, zou Gasselte zijn en daarna zouden we terug fietsen naar Assen om de trein terug te nemen. Echter, als je al in Gasselte bent kun je net zo goed doorrijden naar Emmen, opper ik. Dat is maar zo’n 20 km meer en dan zijn we meteen weer wat verder op de route. En terug hebben we wind tegen. Zo gezegd zo gedaan.

In Emmen een hapje gegeten en daarna naar het treinstation. Kleine verrassing: er wordt gewerkt aan het spoor en tussen Coevorden en Gramsbergen rijdt een bus. En die neemt geen fietsen mee natuurlijk. Geen  punt voor ons, dat stukje (ongeveer 10 km) doen we ook nog wel even erbij. Helaas missen we net de gereedstaande trein in Gramsbergen en moeten we 30 min. wachten. Via Zwolle tenslotte weer terug naar Haren waar we, wel een beetje laat voor ons doen, om 22 uur arriveren.