100 km fietstocht 2015

Donderdag 4 juni 2015

De duinen van Appelscha
De duinen van Appelscha

Dankzij het feit dat Renée inmiddels is gestopt met werken, kunnen we nu wat gemakkelijker een dag uitzoeken voor onze jaarlijkse 100 km fietstocht. En 4 juni was zo’n dag, een graad of 20, zonnig weer en windkracht 3. Ideaal om te fietsen en wij daarom op pad.  We wilden dit jaar vanuit huis fietsen en het Lange Afstands Fietspad 9 leek ons wel wat. Die kenden we al een beetje van onze fietstocht naar Rome, toen we het stuk Norg- Zwolle van dit pad reden. Deze keer wilden we in eerste instantie de andere kant op fietsen, dwz richting Nieuweschans. Via de fietsknooppunten reden we naar Peize, maar onderweg werd besloten toch Drenthe in te rijden en weer op weg richting Norg te rijden. En dat was een goede beslissing. Het stuk oostelijk van de stad Groningen doen we nog wel een keer als we daar zin in hebben.

Het was een prachtige tocht. Alles is inmiddels groen, sommige weilanden zijn geel van de boterbloemen (een paar weken geleden waren ze nog geel van de paardebloemen) en al het jongvee zoals veulens dartelde rond in de weitjes, of lag nog (of al weer) te slapen. In Norg aan de koffie, waar ik nog 2 cursisten van de Android cursus op het terras aantrof.

Het Fochteloërveen lag er weer prachtig bij. Een paar foto’s zijn gemaakt van de plas aan de zuidkant van het veen. Even na de duinen van Appelscha stond de kilometerteller op 50 km en zijn we omgekeerd. In de duinen voor de lunch onze stoeltjes gebruikt die op de Romereis erg van pas kwamen.