Berlijn-7

Maandag 5 september, dagje Berlijn.

Kaufhaus Des Westen

Vandaag een shopping dag in Berlijn. Renée wil naar grote boekhandels als Dussmann en Thalia (bij Alexa aan de Alexanderplatz). Verder moet KaDeWe natuurlijk ook bezocht worden. Na het ontbijt naar het dorp voor koffie bij de bakker en wat lekkers voor Wim erbij. Renée doet intussen lunch inkopen. Het gaat zo snel dat wel een boot eerder kunnen nemen denken we (09:30 ipv 10:30). Helaas, bij de haven zien we net de veerboot vertrekken. Nou ja, extra koffie op het terras daar dus.

 

De Gedachtnis Kirche

In Berlijn stappen we uit bij het Zoologische Garten, vlakbij de Gedächtnis Kirche, die we nog even van buiten bekijken. Hier vinden we ook ineens de gedenkplek voor de aanslag in 2016 op een kerstmarkt met 9 doden. Daarna verder naar KaDeWe. Ik blijf er maar kort. Die enorme prijzen (€600,- voor een paar normale herenschoenen) kunnen mij niet bekoren. Daarna  de lunch op een bankje in dezelfde straat. Verder met de S-Bahn naar de Alexander Platz, waar we gescheiden op pad gaan. Ik bezoek even de Saturn en ga daarna op een bankje naar het publiek kijken. Renée appt dat ze naar de boekhandel in de Friedrichstrasse gaat. Die is veel beter dan wat ze hier aantreft *). Ik loop er ook heen en maak onderweg veel foto′s. Na daar nog een boek gekocht te hebben gaan we met de S7 metrolijn terug naar ons standaard terras en aan de Pinot Grigio witte wijn.

*) De Alexander Platz vonden we allebei eigenlijk helemaal niet leuk meer. Nou lag de boel ook wel helemaal op de schop, maar dat was niet de enige reden. De sfeer is eruit en de galerie Alexa deed inmiddels al heel gedateerd aan. Niet meer naar toe gaan dus.