Loire-à-vélo dag-11

Woensdag 19 juli 2017, van Montjean-sur-Loire naar Nantes (75 km).

Voor een overzicht van alle dagen zie deze link.

Leuk oud boerderijtje

Om te beginnen hadden we gisteren weer te maken met de wet van de picknicktafels. Onderweg, als we na 12 uur willen lunchen zie je geen tafels. Als je vervolgens in het gras hebt geluncht en daarna doorrijdt zie je meteen wèl tafels. Het maakt ook niet uit hoe lang je doorfietst na 12 uur, ze zijn er gewoon niet! Dat zelfde geldt trouwens voor bankjes.

We staan deze dag om 6 uur op en zitten om 7:30 uur op de fiets. Het valt op dat collega fietsers vaak nog liggen te slapen als wij al vertrekken.  Maar zo vroeg opstaan bevalt ons erg goed. Ik heb slecht geslapen, net als Renée. Het was een echte plaknacht. De rit valt vandaag om die reden niet mee. We zijn een beetje moe! Gelukkig vanavond in Nantes en daar stopt voor ons de route. Officieel moet je door tot St Nazaire, maar we lazen ergens iets over veel industrie daar. Dat laten we daarom maar schieten.

Het weer is wat beter nu, bewolkt, 23 graden, en een spatje regen zo nu en dan. Maar warm genoeg om alleen met je shirtje aan te fietsen.  Het landschap is ook weer veranderd. Geen wijngaarden meer, maar wel koeien en graanakkers. 

Ook zien we enorm uitgestrekte velden met zaaigoed (al dan niet met gaas erboven). Uiteindelijk bleek het te gaan om rucola. Verder zagen we een bedrijf met “muguet” in de naam. En inderdaad – ernaast stonden lelietjes-van-dalen. Nu uitgebloeid, maar ze worden hier kennelijk verwerkt. De hele lucht rook er zoet van.

Tijdens een koffiestop haalt Renée bij de bakker rozijnenbroodje voor mij en pain au chocolat voor zichzelf en mij.  Die zoete broodjes bevallen goed. Je kunt er de hele ochtend goed mee vooruit. Geen problemen met hongerklop en zo, waar ik nog wel een last van wil hebben.

De reis loopt voorspoedig en om 15 uur zijn we al weer op de camping in Nantes. Beetje duur daar (€31,- per nacht), maar mooie plekjes en douchecellen met wasbakken erin en heel ruim.  Alsof je thuis in je eigen badkamer staat. Klasse!

Hier de link naar het Google Maps kaartje