Loire-à-vélo dag-8

Zondag 16 juli 2017, van Tours naar Rigny-Ussé (68 km)

Voor een overzicht van alle dagen zie deze link.

Het stadhuis van Tours

Gisteren reden we weer 84 km.  Om onderweg wat meer te kunnen zien en ook wat eerder aan te komen gaan we wat kortere etappes rijden van zo’n 65 km. En er moet ook voldoende ruimte zijn voor terrasbezoek uiteraard! Kortere etappes kan  hier ook, want elk beetje dorp heeft wel een camping. Het is dus nergens voor nodig zulke lange afstanden te fietsen. Kastelen bezoeken we overigens niet, want de belangrijkste hebben we jaren geleden al eens gezien (zei hij blasé).

Na het vertrek van de camping willen we in Tours een petit dejeuner hebben, en het is even zoeken naar een bar die op zondag om deze tijd al open is. Een goed terras blijkt aan de fietsroute te liggen. We hebben ‘en passant’ ook het stadhuis en de kathedraal nog even op de foto gezet.

Bij Villandry gaan we de heuvels weer in op weg naar Azay-le-Rideau. Bij het plaatselijke kasteel is een prima terras om een Perrier Menthe te nemen. Een paar racefietsers zijn kennelijk bezig op één dag alle kastelen van de Loire op de foto te zetten, want ze komen in vliegende vaart aanzetten, gaan snel foto’s maken en gaan er als een haas weer vandoor. Tja, zo kan het ook.

Hierna verder over een vlakke weg terug naar de Loire  waar in Rigny-Ussé weer een prima camping is te vinden. Tent opgezet, gedoucht en om 16:30 uur naar het dorp voor een biertje op een terras tegenover alweer een kasteel (zucht..).

Hier de link naar het Google Maps kaartje