Pieterpad: Swolgen naar Venlo (21 km)

Zaterdag 9 oktober 2010.

Het Schuitwater

Na een periode van wat minder nazomerweer leek het er op dat het dit weekend prachtig weer zou worden. Een mooie gelegenheid om nog even een stuk Pieterpad te lopen. Aangezien we naar Limburg moeten was de keuze caravan of hotel. Voor 1,5 dag is de caravan wel wat veel gesleep, en bovendien stond die bij de garage voor reparatie van de kapotgereden mover. Dus werd het een Van der Valk hotel in Venlo.

Ergens tussen Swolgen en Zwaanenheike

Vrijdagmiddag om 12 uur vertrokken en nog even Nijmegen bezocht. Die stad kenden we beiden niet goed. Het is een vrij grote stad en we waren benieuwd hoe dat eruitzag. Kwa winkels viel het mee, alhoewel toch geen Groningen. Jammer is dat de Waalboulevard bestaat uit vrij nieuwe appartementwoningen. Daar zouden een stel horecagelegenheden natuurlijk prima op hun plaats zijn, maar die waren daar niet.

Kaarsje branden in buurtkapel Houthuizen

Overnacht dus in een hotel in Venlo, en de volgende dag rond 9:30 op pad. Dwz eerst op zoek naar een supermarkt voor plakken kaas. Daarna geparkeerd bij station Venlo (P&R) en verder per fiets het centrum in voor een bakker. Want we zijn onderweg bij het wandelen volledig self-supporting, en nemen verse broodjes en kaas mee. Daarna per fiets op weg, via een knooppuntenroute, naar Swolgen, een klein plaatsje ergens boven Venlo. In Swolgen nog even koffie gedronken, want dat was er nog niet van gekomen.

Het veer bij Grubbenvorst

Rond 12:10 waren we eindelijk zover. De fietsen bij een kerk geparkeerd en daarna op pad. Het was weer prachtig nazomerweer, en het is een genoegen om zo te wandelen. Limburg bestaat in ons denken uit aaneengesloten akkers met asperges, maar niets is minder waar. Dat krijg je ervan als je alleen maar over de A73 raast. Er is veel bos, en er zijn ook veel bloemenkwekers hier. Ook dit stukje Limburg is heel mooi, als je er de tijd voor neemt. Bij Grubbenvorst worden we met een veerpontje over de Maas gezet. Daarna via een kapelletje naar Venlo, waar we rond 17:45 aankomen.

Stand na Zaterdag 9 oktober 2010:

Totale afstand Nog te doen Totaal gelopen
487,5 KM 52 KM 435,5 KM (89,3%)