Zevenwoudenpad-1

Donderdag 29 mei 2014, Lauwersoog naar Dokkumer Nieuwe Zijlen (17,0 km)

De zeedijk bij Lauwersoog
De zeedijk bij Lauwersoog

Het was Hemelvaart en een mooie gelegenheid om een tocht te lopen. We hadden het Jacobspad voltooid en dit werd de nieuwe tocht. Lekker dicht in de buurt van onze woonplaats. Het weer was niet heel geweldig. Er stond een harde wind, en omdat we per fiets van eind- naar beginpunt reden, viel dat nog niet mee. We waren in Lauwersoog door de tegenwind al behoorlijk moe, en toen moest het lopen nog beginnen…Misschien de volgende keer toch maar weer eens de bus nemen?

Na de koffie in Lauwersoog dan toch maar begonnen. Het eerste stuk loop je over de zeedijk en we hadden een mooi uitzicht op allemaal kite-surfers, die hier bezig waren. Daarna loop je langs Oostmahorn, althans wat er van dat dorpje over is. Vroeger was dat een klein, mooi haventje, à la Zoutkamp, maar tegenwoordig heet het Esonstad, een vakantiecomplex van Landal. Ons kan het niet bekoren!

Verderop kom je oude zijlen tegen als Ezumazijl en natuurlijk Dokkumer Nieuwe Zijlen, waar we op het eindpunt zijn aangekomen. Onderweg zien we nog een dode koe in de wei liggen, en na afloop van de tocht geven we dat even door aan de politie.

Gelopen route: