Bad Abbach-13

Maandag 29 juli 2019, Fietsen naar Regensburg (45 km)

Voor een overzicht van onze fiets- en wandeltochten deze vakantie zie deze link.

Vlak bij Bad Abbach een speciaal tuintje voor de bijtjes!

Die weerapps, daar heb je dus helemaal niets aan. Vannacht zou er regen komen en die kwam niet. Vanmorgen zou het min of meer droog zijn en toen viel er 1,5 uur lang regen.  We waren op de fiets op weg naar Regensburg. Dat moest nog even, want Renée had door het shoppen de vorige keer geen tijd gehad de grote boekhandel van Regensburg te bezoeken (en terzijde: Wim wilde nòg een Linuxblaadje scoren). Vandaar dat tripje op de fiets.

Onderweg naar Regensburg

Omdat gisteren de supermarkten dicht waren geen yoghurt als 1e ontbijt, dus na het opstaan en douchen meteen maar naar de Bäckerei in het dorp voor koffie en een zoet broodje. En daar moesten we 1,5 uur blijven vanwege de regen. Och, het kan erger. Na 3 cappu’s voor Wim en 2 koffie voor Renée kunnen we verder.  De rest van de dag blijft met droog en mooi weer. Waardeloze weerapps!

Die gruispaden maken je fiets een beetje smerig!

In Regensburg verder rondgekeken, postzegels gekocht voor de kaarten (0,95 en geen 0,80 zoals de juffrouw van de Kaufhof Gallerie ons wist te vertellen). En Wim opnieuw naar het station voor het blaadje. We lunchen bij de Kaufhof, want dat heeft een mooi dakterras buiten.

Na de lunch terug naar ons dorp, boodschappen gedaan bij de supermarkt en op de camping alvast voorbereidingen gedaan voor de terugtocht morgen.

De Nussecke

Om 17 uur naar het café op de camping (waar we nog helemaal niet geweest waren) voor een Nussecke, een taartje dat ik toch nog even moest proeven. Renée neemt een stukje tiramisu. Om 17 uur weer bij de tent en aan de wijn.