100 km Fietstocht 2021

Woensdag 4 augustus 2021, Rondje Drenthe (103 km)

Mooi licht in de bossen.

Het werd goed weer (21 graden) en windkracht 2 en dus wij er weer op uit voor de jaarlijkse 100 km fietstocht. Bovendien hadden we nu wel voldoende zadeltraining gehad, dus dat mocht nu geen probleem meer worden.  Om 09:05 uur zijn we al in Appelscha waar we gaan beginnen. Wim heeft met Fietsknoop een GPX route  aangemaakt van 100 km en die in z’n Osmand navigatie gezet.

Allemaal tegelijk drinken!

Bij Hoogersmilde kruisen we de Smildervaart en fietsen langs een zandafgraving waar al een behoorlijk meer, de Achterste Plas,  is ontstaan. Rond 11 uur zijn we in Spier en kunnen bij het Van der Valk hotel aan de koffie.  Daarna door het Dwingelderveld richting Ruinen en vandaar opnieuw door dit heidegebied richting Dwingeloo. Wat opvalt is dat je nauwelijks meer heide ziet. Het is nu bloeitijd voor heide en het zou paars van de heide moeten zijn. In mijn herinnering zag je het vroeger veel meer.

De sluis bij Dieverbrug

Bij de Radiotelescoop gaan we lunchen. Het is een drukte van belang daar op de bankjes.  Daarna met een boog naar Dieverbrug en via Diever de bossen van het Drents-Friese woud in. Hier zijn we al vaak geweest en het meeste herkennen we inmiddels wel. Uiteindelijk via de duinen van Appelscha weer terug in dat dorp, waar we om 17:00 uur arriveren. Na een ijsje in het dorp kunnen we voldaan naar huis. Het is toch altijd een behoorlijke prestatie, die 100 km tocht.

 

De gereden route: