2023, Fietsvakantie-5

Woensdag 7 juni, van Casciano Terme naar San Gimignano (67 km)

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

Prima ontbijt weer, ook in dit hotel. Verbazend is ook hier dat er ook heel veel taart bij het ontbijt wordt geserveerd (tot en met zelfs chocoladetaart – voor het ontbijt voor ons toch wel een beetje heftig). Daarna op de fiets. Het landschap dat we zien is precies het Toscaanse landschap zoals je dat kent van de sfeerfoto’s en de kalenders. Prachtige villa’s, ook op de hoge heuvels.

Onderweg, op de Via Chianni-3, moeten we een stroompje oversteken door er doorheen te waden. Normaal zal dat geen probleem zijn, maar door de vele regen van de afgelopen dagen  is het een fors stroompje geworden. Dat gaan we niet doen. Via La Sterza en Lajatico rijden we om, waardoor er wel wat extra km’s bijkomen.  In La Sterza koffie gedronken. We zien daar een poster van Andrea Bocelli hangen, die hier binnenkort gaat optreden. Hij blijkt geboren te zijn in Lajatico, waar we onze lunch  gaan halen. Verderop op een bankje de broodjes opgegeten.

San Gimignano op een heuvel

In San Gimignano zitten we in een hotel buiten het stadje. Het stadje zelf hebben we maar kort bekeken – ook hier is het alweer erg druk met toeristen. Net als we willen gaan zwemmen in het mooie zwembad begint het weer te regenen. Er is een apart restaurant naast het hotel waar we prima eten. Achter ons zit een groep erg luidruchtige mensen (12 stuks) die telkens met veel lawaai een toast uitbrengen. Vooraf krijgen we verschillende soorten pecorino met honing en twee soorten compote. Daarna tagliatella met asperges, tomaten en een lekker sausje. En deze keer maar eens een glas chianti erbij in plaats van de pinot grigio die we meestal kiezen. Ook lekker.

De gereden route: