2023, Fietsvakantie-4

Dinsdag 6 juni, van Pisa naar Casciano Terme (54 km)

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina.

Pisa, de volgende ochtend

Na de vele regen van gisteren graag een droge dag!  Na het ontbijt rijden we naar de binnenstad om de route weer op te pakken. Het hotel was overigens erg rumoerig. We zaten aan de voorkant boven een erg drukke staat.  Het raam kon ook niet echt goed dicht – het was zo hier en daar nogal vermolmd. Bij het ontbijt kennis gemaakt met een aantal mensen die dezelfde tocht rijden als wij doen. Die zullen we later in de week natuurlijk regelmatig weer terugzien.

We rijden Pisa uit langs de rivier de Arno. Verderop wordt het een geitenpaadje over de dijk langs de Arno. Dat rijdt niet echt fijn. We stoppen hiermee en gaan liever verder over een wel erg drukke weg. In Mezana gaan we aan de koffie . Na Nanachio gaan we even van de route af om de Coop supermarkt te bezoeken. We hebben nog steeds niet de juiste verloopstekker voor onze 220V verdeeldoos (om de accu’s te laden).  We moeten voorkomen dat we de accu’s niet kunnen opladen, tenslotte. Hier een betere gekocht dan de vorige en deze past later gelukkig wel. Hoezo standaard in de EU?

Een eindje verder de klapstoeltjes uit en aan de lunch. Helaas eindigt dit ook weer met regen en moeten de regenjasjes aan. Een buitje, trouwens – even later is het alweer helemaal droog. Na Valtriano begint de weg ook weer flink te stijgen. Maar de uitzichten zijn heel mooi, dit is het echte Toscane. In Casciano Terme is het rustig. Niet dat drukke gedoe van Pisa met al die toeristen (wat we natuurlijk zelf ook zijn). Dit bevalt ons wel. Ons prachtige hotel ligt aan het plein midden in het dorp. Inchecken en daarna op een terras eerst maar eens aan het prikwater. Daarna gaat Wim een uurtje plat voor een dutje en Renée gaat zolang lezen bij het zwembad.

Het hotel heeft ook een prima restaurant en om 19 uur gaan we eten op het terras op het plein. We krijgen reepjes focaccia als hapje vooraf. Dat alleen al was heerlijk! Daarna pasta (pici) met een buitengewoon lekker sausje. Na afloop gaan we nog even het kerkje hier bezoeken.

De gereden route: