2023, Fietsvakantie-3

Maandag 5 juni, van Montecatini naar Pisa (82 km)

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina

Net buiten Montecatini Terme.

Na het ontbijt de accu’s van de fietsen weer gemonteerd en de koffers om 8:30 ingeleverd bij de receptie. De man van Eurobike stond al klaar met z’n busje. Ik moet zeggen dat het erg meevalt met die accu’s. Ze ontladen tot zo’n 60% dus geen zorgen dat we met een lege accu komen te staan. Na het ontbijt op pad. Alle horeca is dicht op maandag, maar we rijden even naar de Coop die we gisteren tegenkwamen. Die ligt niet ver van de route van vandaag. Daar tevens een verloopstekker gehaald, want de Italianen hebben andere stekkers met randaarde.  Daar ook koffie gedronken en toen op pad. We komen de nodige steile hellingen tegen vandaag, maar dat is geen enkel probleem met deze fietsen. Onderweg de broodjes met kaas opgegeten.

Lucca is een leuk oud stadje. We waren hier eerder – we herinneren ons daar niet eens zo heel veel meer van, behalve dat het smoorheet was, en dat er alleen maar toeristen waren die allemaal op een kluitje samendromden in de weinige schaduw die er was. Lucca is inmiddels trouwens ook al redelijk vergeven van de toeristen.  Dat zie je natuurlijk overal in Italië. Voor ons volstaat het om even wat rond te lopen. 

Lucca.

Als we even pauzeren op een terras  helpen we nog een vrouw met het zoeken naar een gouden ring. Ze zat naast ons aan een tafeltje en was naar de overkant van de straat gelopen om te bellen. En had daarbij (natuurlijk, this is Italy) uitgebreid haar handen gebruikt. ze vermoedde dat daardoor een van haar ringen van haar vinger was gevlogen. Na een kwartiertje zoeken gingen we toch maar weer op weg. Misschien hadden we op een andere plek moeten zoeken – op onze foto’s zagen we later dat ze op het terras ook al met haar handen werkte.

De bellende mevrouw.

Na Lucca weer steile heuvels. Bij het afdalen begint het plots zwaar te regenen. Wij zijn, toen het al te bar werd, maar even gaan schuilen in een caféetje (met heerlijke crostata taart).  Toen waren we trouwens al doorweekt, maar we mochten toch gewoon binnenkomen in het café.

 

Als het wat minder wordt met regenen weer op pad. In Pisa even de scheve toren bekeken en wat rondgewandeld.  Maar ook hier plots zware regenval en onweer. Na een tijdje schuilen toch maar naar het hotel, waar we kleddernat aankomen . Droge kleren en schoenen aangetrokken en naar de binnenstad gelopen om te eten.  Weer een prachtige dag ondanks de regen.

De gereden route: