2023, Fietsvakantie-2

Zondag 4 juni 2023, Fietstocht naar Vinci (59 km)

Voor een overzicht van de dagen van deze reis zie deze pagina

Teatro Verdi in Montecatini

Vandaag gaan we een rondje fietsen langs het plaatsje Vinci (ja, van Leonardo) en komen we weer terug in ons hotel in Montecatini Terme. Eerst het stadje in voor een lekkere Italiaanse koffie natuurlijk. Die van het hotel is slootwater volgens Renée (want uit een automaat).  De GPX in de Osmand routeplanner stuurt ons op ons verzoek onder de snelweg door langs een Coop supermarkt waar we broodjes en kaas halen voor de lunch. De tocht gaat inderdaad via heuvels die redelijk steil zijn. Je krijgt wel een heel mooi beeld van Toscane. En veel beter dan we vroeger vanuit de auto zagen. Mooie Toscaanse villa’s trouwens ook, waar je zo zou willen wonen.

Het plaatsje Vinci

In Vinci – natuurlijk – het Leonardo museum bezocht. Naast schilder was hij op veel andere terreinen aktief, zoals de bruggenbouw en hij bedacht ook de voorloper van een machinegeweer.  We bekijken maar kort het museum.

Voor de lunch hadden we de klapstoeltjes bij ons. We eten onze broodjes met kaas op een prachtig plekje op.

Onderweg nog wat geprutst omdat mijn telefoon niet wil opladen vanaf het display van de e-bike. Misschien thuis toch een verkeerd kabeltje aangeschaft. Nou ja, voor reserve heb ik een accupack meegenomen. En het scherm veel aan laten voor de navigatie vergt veel stroom natuurlijk.  Thuis bij het hotel nog wat meer gepruts om de eerste accu van de fiets (we hebben per fiets twee accu’s) los te krijgen  Blijkt dat het KIOX display op de fiets moet zitten om de accu los te krijgen. Een extra beveiliging dus. Tja, nieuwe fietsen en nog niet helemaal bekend ermee.

We eten weer in de stad bij hetzelfde restaurant als gisteren met een heel erg knappe Italiaanse ober, althans dat vind hij zelf. En dat stoort ons dan weer natuurlijk. Maar een knappe jongen was het wel.

De gereden route: