Bad Abbach-4

Zaterdag 20 juli, Regensburg

Voor een overzicht van onze fiets- en wandeltochten deze vakantie zie deze link.

“De” foto van Regensburg

Vandaag weer op de fiets naar Regensburg, natuurlijk na eerst weer koffie te hebben gedronken bij de plaatselijk bakker. 

Wat onderweg opvalt en ook in Regensburg, is het grote aantal fietsers die trekken.  Ze overnachten vooral in hotels, zoals we aan de bagage kunnen zien. En dat trekken kan natuurlijk ook wel een weekendtochtje zijn. De Donau Radweg is duidelijk erg populair.

Wat altijd weer erg lekker is, is het Duitse gebak. We hebben inmiddels een heerlijke Apfelstrudel met vanilleijs gehad en gisteren een Erdbeerschnitte gedeeld. Alles in Duitsland is lekker!  Dat heerlijke gebak kennen we eigenlijk niet in Nederland. Jammer!

De kathedraal

Na de koffie in Regensburg gescheiden op pad. Renée gaat shoppen en ik wil die ene mooie foto maken van Regensburg met brug en kathedraal. Maar helaas staan daarvoor een gebouw in aanbouw en een bouwkraan in de weg. En voor het juiste standpunt (zie ik nu) moet je een hotelkamer huren en vanaf het balkon die foto maken. Dat gaat wel een beetje ver. Alhoewel, een echte fotograaf… Verder rondgelopen en veel foto’s gemaakt. De kathedraal van binnen bekeken, die inderdaad erg groot is. Tot m’n verbazing is het altaar niet te zien want er staat een opstelling voor om een symfonieorkest te laten spelen. Via een videoscherm is te zien hoe dat (mooie) altaar er uitziet. Tja!

Bij een boekhandel  maar eens het Bikeline boekje van de Donau Radweg bestudeerd en daaruit leer ik het volgende:

  • De weg naar Kelheim die we gisteren reden is wel degelijk de Donau Radweg, die dus hier over de noordelijke oever loopt.
  • Dat steile stukje bij Kelheim naar het klooster is zelfs ook de officiele route van de Donau Radweg. Maar in het boekje staan enkele en dubbele pijlen bij dit stukje, oftewel lichte en zware hellingen. En verder geven ze het advies om de boot te nemen als je dit te moeilijk vindt. Dus de Donau Radweg kent ook zware stukjes. Niks vlak tot aan Wenen!
Een duits ontbijt

Daarna op een terras voor de kerk met Renée als lunch een ontbijt besteld. Dat kan in Duitsland vaak tot 13 of 14 uur en bevalt ons beter dan zo’n zware duitse lunch. Het wordt alweer erg warm nu. Rond 15.45 weer terug op de fiets na bij de Kaufhof een nieuwe koffiezetter gekocht te hebben. Het stokoude apparaat dat we bij ons hadden en alleen in de vakantie gebruikten bleek stuk te zijn. En zonder koffie is het natuurlijk geen vakantie. Omdat we op de terugreis korte stukjes in het fietspad hebben met echte keien (à la de DDR vroeger), daar maar even afgestapt om het apparaat niet te beschadigen.