Bad Abbach-6

Maandag 22 juli 2019, wandeling bij Eichstätt (13 km)

Voor een overzicht van onze fiets- en wandeltochten deze vakantie zie deze link.

Eichstätt

Ik had gelezen dat de Almühltal bij Eichstätt erg mooi is en daarom maar eens een wandeling in die buurt uit het boekje van Rother. De heenreis per auto gaat prima met een stukje over de A9 om Ingolstadt te omzeilen. In Eichstätt halen we broodjes en kaas voor de lunch bij de plaatselijke Edeka of Rewe en dan naar de beginplek van de route bij een parkeerplaats.

We lopen eerst naar de Willibaldsburg, een groot en imposant kasteel. Het terras ervan is helaas dicht vanwege Ruhetag. Iets verderop kijk je in het dal naar het klooster in Rebdorf. Daarna verder naar de Frauenberg Kapelle. Het pad daarna bevat de 14 staties van de kruisweg.

Klooster Hofmühle bij Rebdorf

Verderop lopen we even verkeerd maar de GPX route van Osmand helpt ons weer op het juiste pad. Daarna dalen we af naar het dorp waar we op een terras aan de koffie (Wim) of water (Renée) kunnen. Na deze pauze weer verder en nu aan de andere kant van het stadje weer de hoogte in. De hoogteverschillen vallen overigens wel mee. Het dorp ligt op 400m en het hoogste punt in de wandeling is 475m. Als we terug zijn bij de auto gaan we op weg naar het stadje en wandelen er wat rond.

De gelopen route: