Bad Abbach-7

Dinsdag 23 juli 2019, Fietstocht langs de Donau Radweg (54 km).

Voor een overzicht van onze fiets- en wandeltochten deze vakantie zie deze link.

Een klein vliegveldje bij Vilshofen

We willen vandaag weer een stukje fietsen van de Donau Radweg. Zelf had ik een stuk van 80 km voor ogen van Deggendorf naar Passau en dan met de trein weer terug. Maar vanwege de hitte  korten we hem in tot 60 km en starten in Osterhofen. Met de auto daar naartoe en deze bij het spoorstation geparkeerd.

Vilshofen

Met de fiets verder nu en eerst maar eens aan de koffie in het dorpje. Daarna naar de Donau Radweg. En het is daar al behoorlijk druk, zien we. We ontmoeten een Duits echtpaar, een Frans echtpaar (op Koga’s!) en een erg slank Duits meisje, een fietskampeerder – we kwamen haar nog regelmatig tegen langs het vervolg van de route, tot zelfs op het plein in Passau. Ook nu vallen weer de vele trekkende fietsers op, als we ergens op een terras zitten.

Rond 14 uur zijn we in Passau. Vanwege de hitte had dat eigenlijk 13 uur moeten zijn. We staan ook steeds erg vroeg op, soms al om 05:30.

Onderweg op de Donau Radweg

In Passau zien we een paar enorme cruiseschepen, die hier net aangemeerd zijn. Het zijn weliswaar rivierschepen maar ook deze boten zijn erg groot. We vrezen het ergste voor het oude gedeelte van Passau (overlopen door de toeristen), maar door de hitte valt het mee. Wel zijn alle schaduwplekjes van de terrassen steeds bezet. We hebben totaal geen puf om in deze hitte kerken te bekijken en gaan terug naar het nieuwe gedeelte van Passau in de buurt van het station. En daar zijn overdekte winkelgalerijen met airco. Verder op terrassen gezeten tot het tijd was voor de terugreis. Om 18:46 weer terug in Osterhofen. Boodschappen gedaan en terug naar de camping.