Bodensee-1

Zaterdag 25 juli, Scheidegg

Bus met fietsaanhanger voor de terugreis

We hebben besloten nog wat extra dagen door te brengen in een leuk plaatsje in de buurt van het Bodenmeer in zuid Duitsland. Via Booking.com wat geregeld, niet in Lindau, want daar was alles volgeboekt maar wel in Scheidegg, een km of 18 daar vandaan. Het plan is om nog wat kleine fietstochtjes bij het Bodenmeer te maken. Maar eerst moeten we van Grado terug naar Salzburg en we zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen. Om 8:30 moet de bagage worden ingeleverd in de hal. Om 8 uur kunnen we ontbijten en dat doen we dan ook. En om 9 uur staat de bus klaar op een parkeerterrein vlakbij. Duidelijk. Ik zet de bagage neer in de hal op een plek waar al meer bagage van eurobike staat (te zien aan de labels). Om 8:30 staan we met de fietsen klaar op de parkeerplaats en om 8:40 komt het busje met de bagage aanrijden, die later in de grote bus zal worden gestouwd. Maar onze bagage zit er niet bij! Beetje paniek want zonder bagage willen we niet weg. Renée stelt voor dat ik met de chauffeur en het busje terug ga om onze bagage alsnog te halen. Dat doen we en om 08:55 ben ik weer terug met onze bagage en met die van nog een andere klant, die ook nog in de hal stond. Hadden we dus verkeerd neergezet zo bleek. Beetje raar dit want de chauffeur van het busje heeft een lijstje met namen van gasten, waarvan hij de bagage had moeten meenemen. De procedure in het hotel klopt dus niet. Als we later met de bus weg willen rijden staan er nog 2 stuks bagage die helemaal niet van iemand van de buspassagiers is. De chauffeur van de bus gaat bellen met het hotel en inderdaad. Dat was bagage van een net aangekomen gast. Ook fout dus. Kortom, dat kan beter.

De bus is een grote bus, waar wel 40 man in passen, met een eigen toilet. Prima dus en geen angst hoe dat onderweg zal gaan met toiletteren. De chauffeur is een aardige man ook (uitspraak van de man onderweg: “Italianen parkeren niet, ze laten hun auto gewoon staan”. Wel is het laden van de fietsen een behoorlijk zwaar karwei (vooral de e-bikes natuurlijk). Die gaan in de aanhangwagen en worden verticaal aan een haak opgehangen. Maar het kost de man zichtbaar moeite. Rond 09:30 dan eindelijk op weg. Relaxed rijden we door het landschap en kunnen nog eenmaal zien waar we allemaal door en langs reden. We gaan langs Villach waar passagiers eruit en weer erin komen (een paar maar). Hetzelfde gebeurt in Spittal, waar we tevens een andere chauffeur krijgen. Ik moet zeggen dat dit toch erg goed geregeld is. Ook hier weer petje af voor Eurobike. Het is voor ons de eerste keer dat we het zo doen, en het bevalt erg goed.

Rond 15:30 kunnen we per auto weer vertrekken in Salzburg. Nog een tussenstop in Gersthofen waar op de heenreis mijn windstopper was blijven liggen in de hotelkamer. Daarna op weg naar Scheidegg waar we om 20 uur aankomen. Ingechekt in het hotel en daarna eten bij (weer) een pizzeria. We wilden eten in een Beiers restaurant, maar beide waren reeds volbezet.