Drenthepad-16

Zondag 31 maart 2019, van Havelte naar Diever (19,4 km)

Mooi vennetje met op de achtergrond wat berken

We beginnen al aardig op te schieten met het Drenthepad. Nog 3 etappes tot Roderesch is het plan en dan zijn  we helemaal rond met dit pad. Dat is nog iets van dik 70 km en daarvan gaan we er vandaag 20 van lopen. We bouwen zo weer wandelconditie op na een winterperiode waarin we weinig liepen. De volgende etappes worden dan ook zo’n 25 km.

Omdat Diever zelf als eindpunt te weinig km’s oplevert, zoek ik met de OsmAnd app op m’n telefoon voor de auto een parkeerplekje, een km of 5 buiten Diever.  Erg handig die app, en niet alleen voor fietsers dus. Ook onderweg kijk ik nog wel eens of we nog op het lijntje van de GPX track zitten.

Op de fiets op weg naar het beginpunt van de etappe in Havelte en in Diever eerst maar eens aan de koffie. Wat opvalt onderweg naar Havelte is dat dit gebied na Diever toch redelijk leeg is. Het heidegebied Holtingerveld / Oosterzand is weliswaar niet zo groot als het Dwingelderveld, maar dat scheelt voor het gevoel niet veel.

Onderweg vinden we geen bankjes voor de lunch, maar we hebben altijd matjes bij ons om bij nood op te kunnen zitten, en die komen nu van pas.  Verderop na het gehucht Wittelte wordt het weer een gecultiveerd landschap met boerderijen. In Diever voor de 2e keer aan de (middag)koffie. Daarna verder voor het laatste stukje van de tocht boven Diever in het Drents-Friese Wold.