Kocher-Jagst-7

Woensdag 21 juli, Heilbronn, Bad Wimpfen

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

Bad Wimpfen

We gaan vandaag per auto op weg naar Remagen aan de Rijn is de bedoeling, maar eerst nog even een bezoek aan Bad Wimpfen en Heilbronn.  Bad Wimpfen is een leuk oud klein stadje met een behoorlijk oude historie. De Romeinen bouwden hier al een castellum.  Het staat boven op een heuvel en de straatjes moet je soms wat beklimmen.

Kerk in Heilbronn

Daarna per auto op weg naar Heilbronn waar we rondwandelen zoals destijds in 2015. Leuk om alles weer te zien. We lunchen in hetzelfde prima restaurant als destijds.

Daarna op weg naar Remagen en we laten de autonavigatie van de Ford het werk doen, zoals altijd. Alleen worden we over de A61 gestuurd en passeren links van Koblenz de Moezel. Ik let niet goed op want zo worden we nu juist het Eiffel gebied in gestuurd waar de overstromingsproblemen waren. En als je vanaf de A61 naar Remagen wilt (waar overigens geen problemen waren) dan kom je vlak langs de rivier de Ahr. We komen nog tot Sinzig, maar daar wordt wel duidelijk dat je hier weg moet.  We besluiten Remagen te laten voor wat het is en terug te keren en in Koblenz een hotel te nemen dat we nog kennen van de Rheinsteig. En dan gaan we daar wel wat kleine fietstochtjes langs Rijn en Moezel maken. Zo gezegd, zo gedaan. Vanuit dat hotel ben je zo in de binnenstad van Koblenz, waar we aan de wijn kunnen en een pizza eten.